Chicken cheddar burger
Dit kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Marco BBQ.
Voorbereiding
Meng het kippengehakt met 2 eetlepels No Rubbish Pink Devil rub, kneed dit tot een stevige bal en maak 4 mooie burgers van elk 150 gram. Leg ze voor minimaal een halfuur in de koelkast.
Snijd de ui in ringen.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding
Steek de BBQ aan en laat deze heet worden (rond de 200 °C), we gaan rechtstreeks boven de kolen BBQ’en dus houd hier rekening mee. Zet tijdens het opwarmen een skillet op de grill en laat deze ook heet worden.
Als de BBQ op temperatuur is, smelt je een klontje boter in de pan en bak je de uien totdat ze gaan karamelliseren. Blus af met een beetje rode balsamico azijn en zet aan de kant. Zet een schoongemaakte of nieuwe skillet op de BBQ en bak de pancetta uit.
Smeer de kipburgers in met olijfolie, leg de burgers op de gril en bak ze aan beide kanten totdat ze gaar zijn. Steek voor de zekerheid een kerntemperatuurmeter in het vlees, als de thermometer 75 graden aangeeft zijn de burgers klaar. Leg de burgers in de skillet, leg er een plakje chedder op en sluit af met een deksel voor 1 à 2 minuten. Laat daarna de burgers even rusten. Bak ondertussen de broodjes op het rooster voor 10 tot 30 seconden, zodat ze een mooie grillstreep krijgen.
Nu is het tijd om de burgers op te bouwen. Begin met de bodem van je broodje, spuit hierop de BBQ saus naar smaak. Leg daarop gekarameliseerde uien, tomaat, de kipburger, sla, ingelegde rode ui, pancetta en top hem af met nog een beetje BBQ saus. Leg de bovenkant van het broodje er als laatste op.
Boodschappenlijstje
Ingrediënten
- 600 gram kippengehakt
- No Rubbish Pink Devil
- 1 ui
- rode balsamico azijn
- ingelegde rode ui
- chedder kaas
- verse boter sla
- pancetta
- BBQ Saus (bijv. Blues Hog Original BBQ Sauce)
- 4 hamburger broodjes
Tools: