Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Joris
Meng om te beginnen het gehakt met zeezout, knoflook, zwarte peper, oregano, Parmezaanse kaas, ei, rub en paneermeel.
Maak balletjes ter grootte van een golfbal. Omwikkel de balletjes met spek. Draai de bal een halve slag zodat de hele bal omwikkeld is met het spek.
Leg de balletjes op het rooster boven de plate setter (120 °C, indirecte grilltrechniek) en laat deze ongeveer 45 minuten tot 1 uur op de kamado liggen. Kijk na 35 minuten even hoe het proces gaat.
Als het spek krokant is, is het klaar.
Smeer de Fire ‘n Spice BBQ-saus over de balletjes en laat ze nog 15 minuten garen. De saus dient suiker te bevatten zodat dit kan karamelliseren.
Optie: Omdat de MOINK balls al lekker van zichzelf zijn, kun je de Fire ‘n Spice BBQ-saus ernaast serveren
Leg de MOINK balls op een bord en steek er prikkers in.
Eet smakelijk!
Ingrediënten:
Tools