skip to Main Content

6 personen

1,5 uur

Mild pittig

Bijgerecht

MOINK Balls

Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Joris

Voorbereiding

Meng om te beginnen het gehakt met zeezout, knoflook, zwarte peper, oregano, Parmezaanse kaas, ei, rub en paneermeel.

Maak balletjes ter grootte van een golfbal. Omwikkel de balletjes met spek. Draai de bal een halve slag zodat de hele bal omwikkeld is met het spek.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding MOINK balls

Leg de balletjes op het rooster boven de plate setter (120 °C, indirecte grilltrechniek) en laat deze ongeveer 45 minuten tot 1 uur op de kamado liggen. Kijk na 35 minuten even hoe het proces gaat.

Als het spek krokant is, is het klaar.

Smeer de Fire ‘n Spice BBQ-saus over de balletjes en laat ze nog 15 minuten garen. De saus dient suiker te bevatten zodat dit kan karamelliseren.

Optie: Omdat de MOINK balls al lekker van zichzelf zijn, kun je de Fire ‘n Spice BBQ-saus ernaast serveren

Leg de MOINK balls op een bord en steek er prikkers in.

Eet smakelijk!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

Tools

  • Plate setter
  • Prikkers

Pitmaster Partner: Joris

Joris is onze vaste pitmaster! BBQ-er in hart en nieren en zo kwam hij ook, als freelancer, bij The Fire Station terecht. Inmiddels is Joris in vaste dienst als bedrijfsleider en pitmaster. Dus met zijn BBQ kennis zit het wel snor. Zomer of winter, ook thuis, er wordt door Joris dagelijks de kamado aangestoken. Daarnaast heeft hij zijn eigen BBQ rub: Duketown Smokers!

Zoeken