Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Dit lekkere kamado recept is geschreven door Guest Griller Eric Manders.
Richt je kamado in voor direct barbecueën. Plaats de Dutch Oven in de kamado en breng de temperatuur naar 180 graden.
Snijd alvast: de runderlappen in blokjes, de rode en witte ui in schijfjes, de selderij in stukjes, prei in halve ringen en bosui in blokjes. Schil en snijd de aardappelen in blokjes. Snipper de knoflook. En schil de pompoen en snijd deze in blokjes.
Verhit de olijfolie in de Dutch Oven en fruit de ui en knoflook 3 minuutjes aan. Voeg het vlees toe en laat de buitenzijde dichtschroeien.
Laat de temperatuur zakken naar 150 graden.
Voeg in de Dutch Oven de volgende ingrediënten toe: de laurierblaadjes, kruidnagels, pompoen, prei, selderij, bosuitje, anijs, rozemarijn en peper.
Bak deze ingrediënten 1 minuut mee en voeg nu 500 ml water, 2 bouillonblokjes, het bier, azijn en de koekkruiden toe.
Laat het vlees 2 uur zachtjes stoven met deksel op de Dutch Oven en voeg het laatste half uur de aardappelen toe. De stoof zal nu wat indikken. Roer af en toe door.
Ingrediënten
Tools