skip to Main Content

4 personen

5 uur

Niet pittig

Bijgerecht

Gerookte Knolselderij Steaks

Barbecueën zonder vlees, het lijkt steeds meer een trend te gaan worden. In plaats van een steak van vlees, kun je vanaf nu ook kiezen voor een steak van knolselderij. Misschien wel net zo lekker, toch?

Voorbereiding van de gerookte knolselderij steaks

Was de knolselderij en boen deze goed schoon.

Leg de pollepels neer, ongeveer 10 centimeter naast elkaar. Tussen de pollepels leg je de knolselderij. Deze helpen je om hem niet helemaal door te snijden.

Snijd nu van boven niet helemaal tot onder door maar tot aan de pollepels. Snijd de knolselderij in vieren en snijd nogmaals tot je acht stukken hebt. Doe dit heel voorzichtig, de onderkant mag nog niet breken.

Leg 2 lange stukken aluminiumfolie neer in een kruis en zet de knolselderij voorzichtig in het midden. Maak van het aluminiumfolie een bootje om de knolselderij heen.

Maak van een nieuw stuk aluminiumfolie een balletje van ongeveer 5 centimeter. Probeer deze voorzichtig tussen de snede in te duwen. Dit zorgt ervoor dat je knolselderij een beetje open komt te staan, dan neemt die mooi de rook op.

Giet nu een beetje zonnebloemolie in de knolselderij en strooi er zout tussen.

Ga voor een houtskool abonnement:

 • Nooit meer sjouwen
 • Goedkoper dan in de winkel
 • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding van de gerookte knolselderij steaks

Steek de kamado aan en zorg voor een indirecte zone van ongeveer 110 graden. Als de BBQ op temperatuur is mogen de blokjes rookhout tussen de kolen.

Wacht tot de BBQ goed gaat roken en zet de knolselderij in het midden van de BBQ en laat deze daar voor minstens 2 uur staan.

Na 2 uur trek je het aluminiumfolie over de knolselderij heen en pak je hem goed in. Zet hem weer terug op de kamado voor nogmaals 2 uur. Doordat je hem inpakt zorg je ervoor dat de stoom in het pakket blijft. Daardoor wordt de knolselderij helemaal gaar.

Haal de knolselderij nu van de BBQ en snijd de knolselderij door, zodat je 8 stukken hebt.

Smeer nu de 8 parten royaal in met de Japanse mayonaise.

Bouw je BBQ nu om voor directe hitte.

Grill de 8 parten knolselderij nu boven de kolen. Je zal zien dat door de Japanse mayonaise je een krokante korst gaat krijgen.

Bestrooi de parten met wat tijm en serveer ze direct.

Eet smakelijk!

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

 • 1 knolselderij
 • 3 eetlepels zonnebloemolie
 • 5 eetlepels Japanse mayonaise
 • 2 takjes tijm
 • Zeezout
 • Peper

Benodigdheden:

 • Aluminiumfolie
 • 2 chunks rookhout
 • 2 houten pollepels
 • ConvEGGtor / Plate setter

Pitmaster Partner: Marco

Marco en The Fire Station gaaan way back! Marco is een super creatieve BBQ-er! Met zijn Instagram kanaal inspireert hij duizenden andere BBQ-ers. Sinds 2019 heeft hij zijn eigen blog: MarcoBBQ. Vis, vlees, groenten...pitmaster Marco weet met alles raad op zijn Kamado Joe.

BBQ tip van Marco: "Geef eens wat extra liefde en aandacht aan je vlees. Dat ga je zeker terug proeven in het eindresultaat."

Zoeken