Bavette Rol met Groene Asperges
Een gevulde bavette, die moet je een keer gemaakt hebben op de kamado. De rollade wordt low and slow bereid op de kamado. Doordat het een eenvoudig recept is, maar het er niet zo uitziet is het echt een feest om te serveren!
Voorbereiding
Snijd de bavette door het midden en stop 1,5 cm voor het einde, klap de bavette open. Dit noemen ze vlinderen.
Strooi deze rub over de bavette en rol deze over de korte zijde op. Bind de rol met slagerstouw op.
Steek de kamado aan laat de temperatuur naar de 250 graden gaan en laat de gietijzeren skillet mee opwarmen.
Snijd de tomaat in hele fijne blokjes, doe dit ook met de sjalot en knoflook. Meng alles samen en breng op smaak met de citroen, peper en zeezout.
Meng de roomboter met een beetje rub, de fijngesneden munt en de rucola. Zet deze terug in de koelkast.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding
Smelt een eetlepel roomboter in de skillet en grill de bavette rol aan alle kanten mooi bruin. Maar laat het NIET gaar worden.
Haal de bavette rol uit de BBQ, sluit al je kleppen en maak je BBQ klaar voor indirect. Laat de temperatuur terug komen naar de 130 – 150 graden.
Leg je bavette terug op het rooster en steek de kerntemperatuurmeter in de bavette. Sluit je deksel.
Als de kerntemperatuur 50 graden is, mag de bavette van de BBQ. Pak hem in met aluminiumfolie. Het zou nu mooi Medium Rare moeten zijn.
Zet alle schuiven van je kamado open en leg de gietijzeren skillet terug op de kamado. Smelt een beetje roomboter en wok de aspergetips, ui en knoflook voor 5 minuten.
Pak een groot bord of een houten plank. Leg in het midden de bavette rol en leg om de bavette de tomatensalsa, asperges, pistachenootjes, rucola en de kruidenboter.
Maak het af met flakes parmezaanse kaas of de truffel pecorino, Crema di Balsamico en natuurlijk peper en zout!
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 1 Bavette van minimaal 800 gram
- Rub
- 1 Rijpe, grote tomaat
- 1 Sjalot
- 1 teentje knoflook
- ½ Citroen
- Gezouten roomboter (op kamertemperatuur)
- Handje gesneden munt
- Zak rucola
- Handje pistachenootjes
- 200 gram groene aspergetips
- 1 Ui
- Knoflookteentje
- Parmezaanse kaas of Truffel Pecorino
- Crema Di Balsamico
- Peper en Zout
Tools
- Bindtouw
- Skillet
- Kernthermometer
- ConvEGGtor / Plate setter