Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Meng in een kom de specerijen voor de dry-rub waar we de spareribs mee gaan kruiden.
Haal de spareribs uit de koeling en verwijder het vlies aan de achterzijde van de spareribs door met een mes eronder te steken en dan omhoog te wippen.
Dep het vlees droog met keukenpapier en wrijf in met een beetje olijfolie, strooi vervolgens de rub eroverheen.
Pak daarna de spareribs in met vershoudfolie en marineer minimaal 2 uur in de koeling.
Neem een pan en voeg hierin de ingrediënten voor de lak saus.
Pel de knoflook en pers deze in de saus samen met de rasp van één theelepel gember.
Plaats de pan op het vuur en breng langzaam aan de kook. Laat de saus langzaam indikken en houd warm voor gebruik.
Maak eerst de wortels en de Chinese kool schoon en snijd in slierten of gebruik een keukenmachine.
Snijd vervolgens de bosui in ringen en zet 1/3 apart voor de garnering van de spareribs.
Meng daarna de groenten door elkaar in een kom en meng met de rijstazijn en de sesamolie.
Snijd koriander en munt grof en meng het door de salade.
Proef de salade en breng eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg hierna twee wokkels toe en maak deze aan. Wacht even 5 minuten tot de BBQ aan is en plaats twee plate setters en de roosters. We gaan namelijk indirect barbecueën. Voeg rookhout chuncks toe om de spareribs een lekkere rooksmaak te geven.
Sluit de deksel en laat de kamado op een temperatuur komen van rond de 120 graden en sluit daarna de schuiven tot de temperatuur stabiel blijft in de kamado.
Leg de spareribs op de kamado en sluit de deksel voor ongeveer 2,5 tot 3 uur.
Haal de spareribs van de barbecue, pak in met Butcher Paper en voeg een beetje cola toe.
Sluit de deksel voor ongeveer 1,5 tot 2 uur zodat de spareribs kunnen stomen in het vocht en lekker mals blijven.
Haal vervolgens de spareribs uit de Butcher Paper en leg ze terug op de barbecue. Voorzie de spareribs van de lak saus en sluit de deksel.
Smeer de spareribs iedere 15 minuten in met de lak saus en haal de spareribs tussen de 30 minuten en 1 uur van de barbecue.
Strooi de bosui over de spareribs samen met de gebakken uitjes. Serveer de spareribs samen met de salade.
Ingrediënten spareribs:
Ingrediënten lak saus:
Ingrediënten bijgerecht:
Tools