skip to Main Content

4 personen

15 minuten

Zoet

Nagerecht

Wentelteefjes met gebakken appeltjes

Dit is toch wel het lekkerste ontbijt ooit toch? Wentelteefjes van suikerbrood. Of maak jij dit recept als een dessert met een bolletje ijs? 1 ding is zeker, simpeler dan dit wordt het niet. Met een handomdraai staan deze wentelteefjes op tafel!

Voorbereiding van de wentelteefjes met gebakken appeltjes

Klop de eieren los en meng deze met de melk. Roer dit tot een glad beslag.

Snijd de appels in dunne plakjes en strooi er wat kaneelsuiker overheen.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding van de wentelteefjes met gebakken appeltjes

Steek de kamado aan en zorg voor directe hitte van 180 graden. Ik heb de wentelteefjes gebakken in een wafelijzer. Heb je deze niet? Gebruik dan een skillet. Laat direct je gietijzeren skillet mee verwarmen.

Als de kamado heet genoeg is grill je de plakken appeltjes aan beide kanten lekker bruin. Haal ze van de kamado af en leg ze apart.

Smelt een klontje boter in de skillet en haal ondertussen 1 voor 1 het suikerbrood door het ei-melk mengsel heen.

Bak de wentelteefjes 1 voor 1 voor een paar minuten per kant goudbruin.

Serveer de wentelteefjes met de appel en strooi er wat kaneelsuiker over.

Eet smakelijk!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 50 gram boter
  • 3 eieren
  • 250 mililiter melk
  • 8 dikke plakken Fries suikerbrood
  • 1 appel
  • Kaneelsuiker

Tools:

Pitmaster Partner: Marco

Marco en The Fire Station gaaan way back! Marco is een super creatieve BBQ-er! Met zijn Instagram kanaal inspireert hij duizenden andere BBQ-ers. Sinds 2019 heeft hij zijn eigen blog: MarcoBBQ. Vis, vlees, groenten...pitmaster Marco weet met alles raad op zijn Kamado Joe.

BBQ tip van Marco: "Geef eens wat extra liefde en aandacht aan je vlees. Dat ga je zeker terug proeven in het eindresultaat."

Zoeken