skip to Main Content

4 personen

50 minuten

Niet pittig

Hoofdgerecht

Gegrilde Ribeye met mayonaise en rucola in balsamico vinaigrette

Heb je ooit nagedacht over het bereiden van rundvlees in mayonaise? Als dit nieuw voor je is, zou je het zeker moeten proberen. Dit recept creëert een unieke smaakbeleving door het vlees te bedekken met een laagje mayonaise, waarna het op de grill wordt bereid. Hierdoor verdampt het overtollige vocht, wat resulteert in een dun laagje vet en eiwitten op het vlees. Deze combinatie zorgt voor een heerlijke Maillard-reactie. Gecombineerd met een vinaigrette op basis van balsamicoazijn, zal dit gerecht je gasten zeker verrassen.

Voorbereiding

Smeer de ribeye in met een gelijkmatige laag mayonaise en bestrooi met peper en zout. Laat het vlees een tijdje rusten om op kamertemperatuur te komen.

Meng de honing, water en balsamicoazijn in een kom. Voeg langzaam de olijfolie toe terwijl je goed roert, totdat de vinaigrette een gebonden consistentie heeft. Breng op smaak met peper en zout, en voeg het sap van een halve citroen toe.

Voeg de rucola toe aan de vinaigrette en meng alles goed door elkaar.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding

Verhit de kamado en laat de temperatuur oplopen tot 250 graden Celsius.

Je hebt nu de keuze om een gietijzeren rooster te gebruiken of direct op het rooster te grillen. Mijn voorkeur gaat uit naar het gietijzer.

Grill de ribeye aan beide zijden totdat het vlees een kerntemperatuur van ongeveer 52 graden Celsius bereikt.

Haal de ribeye van de grill en dek af met Butcher Paper. Laat het vlees 5-10 minuten rusten.

Snijd de ribeye in dunne plakken en bestrooi met een vleugje grof zeezout en versgemalen peper.

Laat de rucola even uitlekken en schik deze netjes over het gesneden vlees. Serveer eventueel met verse frietjes. Smakelijk eten!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
🍪
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!
30% korting!
30% korting!
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!