Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Joris
Bereid de kamado ½ direct en ½ indirect voor op een hitte van ± 220 graden.
Laat de Cowboy Steak los afgedekt met een schone theedoek ruim een half uur van tevoren op kamertemperatuur komen.
Kruid je steak in met peper & zout naar smaak. Uiteraard kun je deze ook insmeren met rub maar een echte steak heeft aan peper & zout genoeg!
Maak de maïskolven schoon en grill ze op het gietijzeren rooster.
Leg de steak op het gietijzeren rooster en draai deze na 45 seconden een kwartslag. Na 45 seconden draai je de steak om en daarna na 45 seconden weer een kwartslag. Nu heb je aan beide zijden een hele mooie (grill) ruit staan.
Pak nu je rookplank en leg je steak op je rookplank en laat deze op het rooster nagaren tot een kerntemperatuur van 53 graden, wat betekent dat de steak nu medium gebakken is. Laat hem nog 5 minuten rusten onder je theedoek.
Zorg ondertussen dat je maïskolven niet te zwart zijn.
Naast je steak kun je de Pulled Pork worsten plaatsen, bak deze voor ongeveer 8 minuten tot ze een mooi kleurtje hebben.
Smakelijk!
Serveertip: Bak naast deze 2 heerlijke stukken vlees bijvoorbeeld nog wat aardappelen en gegrilde groenten (paprika, ui, courgette, champignons).
Ingrediënten
Tools