Cowboy Steak
Recept voor echte meat lovers! Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Joris
Voorbereiding
Bereid de kamado ½ direct en ½ indirect voor op een hitte van ± 220 graden.
Laat de Cowboy Steak los afgedekt met een schone theedoek ruim 2 – 3 uur van tevoren op kamertemperatuur komen. Kruid je steak in met peper & zout naar smaak. Uiteraard kun je deze ook insmeren met rub maar een goede steak heeft aan peper & zout genoeg!
Begin met de bijgerechten!
Maak de maïskolven schoon, snijd in stukken en grill ze op het gietijzeren rooster.
Grill de aardappeltjes in de skillet en zet warm weg. Later kruiden we ze.
Maak de kruidenboter.
Zorg dat de boter zacht is en meng een halve eetlepel rub erdoor. Zet weg en laat het lekker even intrekken.
Bereiding
Leg de steak op het gietijzeren rooster en draai deze na 45 seconden een kwartslag. Na 45 seconden draai je de steak om en daarna na 45 seconden weer een kwartslag. Nu heb je aan beide zijden een hele mooie (grill) ruit staan.
Pak nu je rookplank en leg je steak op je rookplank, grill de plank heet en rook de steak tot een kerntemperatuur van 53 – 55 graden, wat betekent dat de steak nu medium gebakken is. Laat hem nog 5 minuten rusten onder je theedoek (op de rookplank!). Gebruik de prikthermometer om er zeker van te zijn dat ie precies goed is.
Bak de Pulled Pork worsten voor ongeveer 8 minuten tot ze een mooi kleurtje hebben. Ze zijn al gaar dus verhitten en mooi bruinen is voldoende.
Nu de steak rust en de worsten gebakken zijn, kun je verder met de aardappeltjes en de maïskolven, als het goed is zijn deze nog warm.
- Gebakken krielaardappeltjes: sprenkel royaal deze heerlijke Loaded Fries kruiden erover.
- Maïskolven: schep een beetje van de koude boter over de kolven en laat smelten.
Opdienen maar! Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten
- 1 Flank steak.
- 2 maiskolven.
- 4 Pulled Pork worsten.
- Peper en zout.
- Angus & Oink Gaucho Rub.
- 100 gram roomboter.
- Rock ‘n’ Rubs Loaded Fries Powder.
- Krielaardappeltjes.
Tools