Cowboy Steak
Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Joris
Voorbereiding
Bereid de kamado ½ direct en ½ indirect voor op een hitte van ± 220 graden.
Laat de Cowboy Steak los afgedekt met een schone theedoek ruim een half uur van tevoren op kamertemperatuur komen.
Kruid je steak in met peper & zout naar smaak. Uiteraard kun je deze ook insmeren met rub maar een echte steak heeft aan peper & zout genoeg!
Maak de maïskolven schoon en grill ze op het gietijzeren rooster.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding
Leg de steak op het gietijzeren rooster en draai deze na 45 seconden een kwartslag. Na 45 seconden draai je de steak om en daarna na 45 seconden weer een kwartslag. Nu heb je aan beide zijden een hele mooie (grill) ruit staan.
Pak nu je rookplank en leg je steak op je rookplank en laat deze op het rooster nagaren tot een kerntemperatuur van 53 graden, wat betekent dat de steak nu medium gebakken is. Laat hem nog 5 minuten rusten onder je theedoek.
Zorg ondertussen dat je maïskolven niet te zwart zijn.
Naast je steak kun je de Pulled Pork worsten plaatsen, bak deze voor ongeveer 8 minuten tot ze een mooi kleurtje hebben.
Smakelijk!
Serveertip: Bak naast deze 2 heerlijke stukken vlees bijvoorbeeld nog wat aardappelen en gegrilde groenten (paprika, ui, courgette, champignons).
Boodschappenlijstje
Ingrediënten
- 1 Cowboy Steak
- 2 maiskolven
- 4 worsten Pulled Pork
- Peper en zout
Tools