skip to Main Content

4 personen

30 minuten

Mild pittig

Hoofdgerecht

Entrecote met een klassieke rode wijnsaus

Entrecote met een klassieke rode wijnsaus is toch wel een echte klassieker. Zeker met de aankomende feestdagen is dit echt een recept die je graag op tafel wil hebben. Maak de saus gewoon een dag van tevoren of een paar uur van tevoren. Dat scheelt je een hoop tijd als jouw gasten aan tafel zitten!

Wijntip: Cabernet Sauvignon

Voorbereiding van de Entrecote met een klassieke rode wijnsaus

Haal de entrecote een uur voordat je hem gaat bereiden uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.

Snijd de boter in blokjes en leg deze weer in de koelkast. Zorg dat de boter goed koud is voordat we hem straks gaan gebruiken.

Snijd de sjalotjes en de knoflook heel fijn.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding van de entrecote met een klassieke rode wijnsaus

Steek de kamado aan en maak hem gereed voor direct grillen.

Doe de boter in de pan en laat de gietijzeren steelpan heet worden maar niet te heet, want dan gaat de boter verbranden.

Fruit de sjalot en de knoflook voorzichtig een aantal minuten.

Giet de wijn en kalfsfond bij de sjalot en knoflook en voeg de takjes tijm en laurier eraan toe. Breng het geheel aan de kook.

Laat de saus nu voor ongeveer 15 minuten inkoken.

Zeef de rode wijnsaus door een fijne zeef en proef de saus, voeg eventueel wat peper en zout toe.

Haal de boter uit de koelkast, voeg de blokjes boter toe aan de saus en laat deze smelten. Blijf ondertussen wel roeren. Je zal nu zien dat de saus bindt en langzaam dikker wordt.

De saus is nu klaar voor gebruik. Je kan deze eerder maken en later langzaam opwarmen.

Leg nu de plancha of skillet op het vuur en zout je vlees.

Voeg wat olie toe aan je pan en grill de entrecotes om en om voor zo’n 2 minuten per kant.

Haal de entrecote van het gietijzer en dek deze af met wat butcher paper. laat het vlees een aantal minuten rusten.

Snijd het vlees in dunne plakken en strooi wat vers gemalen peper erover. Serveer de entrecote nu met de rode wijnsaus en bijvoorbeeld wat frietjes en gegrilde groenten.

Eet smakelijk!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 4 dikke steaks entrecote
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 400 milliliter rode wijn
  • 200 milliliter kalfsfond
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • Peper en zout
  • 125 gram koude boter
  • Olie

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
🍪
We gebruiken technologieën zoals cookies om informatie over je apparaat op te slaan en/of te raadplegen. We doen dit met als doel om de beste ervaring te bieden en om gepersonaliseerde advertenties te tonen.
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!
30% korting!
30% korting!
Modular EGG Workspace Cabinet Celebration Pack
Big Green Egg Medium Celebration Pack
23% korting!