Skip to content

4 personen

45 minuten

Niet pittig

Hoofdgerecht

Steak pasta alla puttanesca

Dit lekkere kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun.

Bijzondere pasta

Wij eten hier regelmatig pasta maar meestal niet van de barbecue. Toch is het een gerecht wat je perfect kunt bereiden op de barbecue. Deze keer maakte ik een steak pasta met rib-eye en rigatino pasta. Je kunt iedere pasta kiezen die je lekker vindt voor dit gerecht, zelfs spaghetti is geen probleem.

Voor dit recept gebruikte ik een ribeye, maar je kunt alle soorten rundvlees steaks gebruiken die je lekker vindt. Of je nu een entrecote gebruikt of zelfs een picanha. Het past perfect bij de steak pasta. Ik heb een hele rib-eye gebruikt maar je kunt natuurlijk ook steaks gebruiken door de rib-eye in plakken te snijden. Grill ze dan heel even tot de juiste kerntemperatuur boven directe hitte. Heb je geen skillet? Dan kun je er ook voor kiezen om alleen de rib-eye te bereiden op de barbecue.

Ga voor een abonnement:

  • Nooit meer misgrijpen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Restaurant A+ kwaliteit 
  • Stel zelf een pakket samen

Dé Japanse BBQ specialist:

  • 20+ modellen 
  • Originele accessoires
  • Japanse smaakmakers
  • Verzending naar 25+ landen

Het (h)eerlijkste BBQ vlees?

  • Dat haal je bij The Fire Station! 
  • 20+ delen van het Limousin rund 
  • Worsten en varkensvlees van Home Made

Voorbereiding

Haal de ribeye ongeveer één uur voordat deze op de barbecue gaat uit de koeling. Breng de ribeye op smaak met alleen zout, en laat dit ongeveer 30 minuten intrekken.

Pel de knoflook en snipper deze fijn. Verwijder de pitten van de kalmata olijven of koop olijven zonder pit. Snijd de groene olijven en de cherrytomaten door de helft en rasp de Parmezaanse kaas.

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Bereiding

Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Plaats na ongeveer 5 minuten één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Sluit de deksel tot een temperatuur is bereikt van rond de 150 graden in de dome.

Plaats de ribeye op het rooster boven het indirecte gedeelte. Voorzie de steak eventueel van een kerntemperatuur meter. Stel de kerntemperatuur meter in op 50 graden. Sluit de deksel van de kamado en wacht tot de kerntemperatuur 50 graden is. Kook ondertussen de pasta en vergeet tijdens het afgieten niet om 250 ml van het pastawater te bewaren. Deze hebben we namelijk nodig voor de saus.

Haal de ribeye van de barbecue bij een kerntemperatuur van 50 graden en zet alle schuiven open zodat je barbecue weer heet wordt. We gaan namelijk de ribeye nog even grillen boven directe hitte.

Grill de ribeye aan alle zijden voor ongeveer 1 á 2 minuten tot deze mooi is verkleurd. Haal de ribeye van de barbecue en laat deze rusten voor ongeveer 10 minuten. Plaats de skillet op het barbecuerooster en sluit de deksel zodat de skillet heet kan worden.

Open de deksel van de barbecue en schenk een scheut olijfolie in de skillet en bak de knoflook voor ongeveer 2 minuten en voeg hierna de kappertjes, olijven en cherrytomaten toe. Bak dit voor ongeveer 5 minuten tot de tomaten zacht zijn en voeg de pasta toe en roer alles goed door elkaar.

Schenk het pastawater in de skillet en voeg de geraspte kaas toe. Roer tot de kaas gesmolten is. Breng de pasta op smaak met zout en versgemalen peper en roer de verse peterselie door de pasta.

Snijd de ribeye in dikke plakken en vervolgens in reepjes. Leg de ribeye reepjes op de pasta en serveer de skillet in zijn geheel op tafel.

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

  • 1 ribeye van ongeveer 700 gram
  • 1 kg rigatino
  • 250 gram Parmezaanse kaas
  • 60 gram kappertjes
  • 1 bakje cherrytomaten
  • Bosje verse platte peterselie
  • Groene olijven
  • Kalmata olijven
  • 250 ml pasta water
  • 3 teentjes knoflook
  • Worcestersaus

Tools:

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

[dynamic_startpakket_ofyr]

Voorwaarden levering en / of montage

Gratis levering en zelf monteren

Kies je voor levering en zelf monteren dan leveren we binnen enkele werkdagen. Dat doen we altijd in overleg met jou. We staan nooit onaangekondigd aan de deur. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je binnen enkele dagen een mail van ons met een voorstel voor een leverdag. Op de dag van levering zetten we het pakket veilig bij je thuis. Je monteert alles zelf, met behulp van de handleiding. De meeste kamado’s zijn binnen 30 tot 45 minuten gemonteerd. 

Gemonteerd geleverd

Wil jij het jezelf makkelijk maken?

Kies voor “gemonteerd geleverd”. Je ontvangt je aankoop volledig gemonteerd bij je thuis. Het voordeel van gemonteerd leveren: je hoeft niets te doen, je hebt geen afval en je kunt meteen aan de slag met je aankoop. Kortom, geen stress en meteen genieten van je nieuwe kamado.

Let op: Gemonteerd leveren duurt langer dan reguliere levering. We werken met een montageplanning en de levertijd gaat in overleg per mail of telefonisch. Houd rekening met minimaal 5 tot 10 werkdagen levertijd.

Voor gemonteerd leveren betaal je € 75,00 in het geval van een kamado. Voor een complete buitenkeuken / kamado tafel is het tarief € 150,00. 

Voorwaarden 

  • SOLO modellen worden niet in zelfbouw of extern aangekochte meubels geplaatst.
  • Planning montage + levering gaat op basis van route en montageplanning.
  • Er wordt altijd persoonlijk contact met je opgenomen voor de levering.

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Maak tijdens je aankoop een account aan en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Super makkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koop je dus altijd met korting! Het loont dus om een account aan te maken, want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins

Actievoorwaarden Vakantiegeld Weken 2024

  • Tot 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en konro grills. 
  • De korting is al verrekend in de prijs.


Korting op geselecteerde accessoires en smaakmakers

  • Hierop krijg je 15% korting met kortingscode: VAKANTIE24, de kortingscode wordt automatisch toegepast in de winkelwagen!


Tijdens de actie:

  • ontvang je geen Kamado Koins.
  • kun je geen Kamado Koins inleveren.
  • ontvang je geen startpakket.
  • wordt je korting berekend over de bruto adviesverkoopprijs.
Bekijk alle Vakantiegeld Weken deals
Black Weeks
15% TOT 30% KORTING OP ALLES
Actie loopt t/m 3 december
Black Weeks
15% TOT 30% BLACK WEEKS KORTING OP ALLES
de actie loopt t/m 3 december
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast