Tomatensambal op de kamado
Niet voor pussy’s!
Voorbereiding
Hak de uien, knoflook, rawits en de madame Jeanettekes fijn. Laat de pitjes van de madame Jeanettekes zitten want die maken het scherper!
Doe wat olie in de pan, zet deze direct op het rooster en laat warm worden.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding
De uien, knoflook, rawits en de Madame Jeannettekes mogen in de Dutch Oven en fruit dit ca. 5 minuten. Vervolgens de suiker en de tomatenpuree toevoegen (die laatste moet ontzuren dus even meebakken). Voeg dan pas de tomaten toe en laat het geheel pruttelen met de deksel erop.
Pak dan je plate setter en stel je kamado indirect op. Doe er een scheut soja en ketjap bij en laat het geheel nog ca. 30 minuten gesloten en indirect op je kamado pruttelen. Af en toe roeren en klaar is je tomatensambal! Smakelijk!
Let op: dit is geen super hete sambal maar ook niet voor pussy’s. Vind je hem toch te scherp doe er dan wat meer zoete ketjap of suiker bij.
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 15 rode rawits
- 4 Madame Jeanette (rood)
- 1 ui (middelgroot)
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel (riet)suiker (meer als je minder pittig wilt)
- 1 scheutje Ketjap Medja (zoete ketjap)
- 1 scheutje sojasaus
- 5 tomaten, fijngehakt met schil, vocht & pitjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
Benodigd:
- Gietijzeren pan met deksel of Dutch Oven