Cheesy ‘Juicy Lucy’ Burger
Wie is er nu niet gek op een lekkere sappige burger? Deze Juicy Lucy Burger is er eentje die ik zeker vaker ga bereiden op de BBQ. Oorspronkelijk komt de Juicy Lucy Burger uit Minneapolis en is in feite een Burger Patty die gevuld is met kaas. In dit recept heb ik gekozen voor Cheddar kaas, maar je kunt iedere smeltkaas gebruiken die jezelf lekker vindt.
Wie de Juicy Lucy Burger als eerst heeft bereid blijft een vraag omdat twee eigenaren van een bar in Minneapolis beweren dat zij de eerste waren. Het blijft echter een heerlijke burger om te maken en wie de eerste was maakt mij persoonlijk niet veel uit. Tijdens de bereiding moet je wel goed opletten dat de burger gesloten is. Zelf heb ik er eerst een gehaktbal van gemaakt. Anderen maken twee Burger Patty’s en maken een rand rondom de ene en plaatsen dan de burgers op elkaar. Dit heb ik ook geprobeerd maar dat was niet echt een succes. Voor mij werkte het om er eerst een gehaktbal van te maken en deze te vullen. Daarna nogmaals door de handen te rollen zodat de burger is gesloten.
De topping kun je natuurlijk zelf bepalen. Zelf houd ik van een eenvoudige burger en gebruik ik vaak geen burger broodje. Er zijn zoveel andere lekkere broodjes die je kunt gebruiken die voor een geweldige smaakverandering zorgen.
Voorbereiding
Neem eerst een kom en meng het gehakt samen met de geperste knoflook, Worcestershire saus, paprikapoeder, chilipoeder, zout, versgemalen peper, een ei en een beetje paneermeel. Meng alles goed door elkaar en voeg paneermeel toe tot het gehakt niet meer plakt aan je vingers.
Maak drie gehaktballen van het gehakt en snijd plakken van de cheddar kaas. Stop de kaas in het midden van de gehaktbal en rol nogmaals door je handen zodat de gehaktbal geheel gesloten is. Druk vervolgens de gehaktbal plat tot een Burger Patty.
Snijd de vleestomaat en de augurk in plakken.
Pel de ui en snijd in ringen.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding Juicy Lucy Burger
Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Sluit je kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 200 graden. Je kunt ook een gietijzeren rooster gebruiken dan krijg je mooie grillmarks op de burger.
Wanneer de temperatuur van 200 graden is bereikt leg je de burgers op het rooster en bakt beide zijden voor ongeveer 2 minuten. De ui bak je in een skillet of op een plancha met een beetje olijfolie tot ze mooi verkleurd zijn.
Verplaats de burgers naar het indirecte gedeelte en bak tot ze gaar zijn. Het kan zijn dat de Cheddar kaas een weg uit de burger vindt maar daar is weinig aan te doen.
Snijd de broodjes open en strijk de binnenzijde in met een beetje olijfolie. Grill de broodjes heel even boven het directe gedeelte van de barbecue.
Wanneer de burgers klaar zijn kun je de burger bouwen door te starten met een beetje saus op het broodje, sla, tomaat, Burger Patty, augurk, gebakken ui en natuurlijk de lekkere Greasy spoon saus!
Succes met de bereiding en veel Grillfun!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 500 gram half om half gehakt
- Paneermeel naar gelang het nodig is
- 1 ei
- 3 dikke plakken Cheddar kaas
- 3 teentjes knoflook
- 1 theelepel Worcestershire saus
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 3 hamburgerbroodjes
- Fijn gesneden ijsbergsla
- 1 grote ui
- Augurk
- 1 grote vleestomaat
- BBQ-saus Greasy Spoon
Tools
- ConvEGGtor / Plate setter
- Gietijzeren Rooster (optioneel)
- Skillet of Plancha