Pastrami van brisket
Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Joris.
Het pekelen
De brisket dient 6 á 7 dagen gepekeld te worden alvorens je het gaat bereiden:
Dep je brisket goed droog met een (thee)doek. Snijd de overtollige stukken vet en oneffenheden met een scherp mes weg.
Dan gaan we de pekel maken. Breng 1 liter water aan de kook en voeg 500 gram Allbrine color toe. Zet het gas af en roer goed door.
Voeg nu 4 liter koud water toe en laat de pekel afkoelen tot ongeveer 20 graden.
Leg de brisket in je bak en vul deze af met je pekel. Zorg ervoor dat de brisket onder de pekel staat.
Houd ongeveer 200ml pekel apart en bewaar in de koelkast tot dag 6.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding
Steek je kamado aan en zorg voor een indirecte zone op 90 á 110 graden. Haal je brisket uit de koelkast en dep droog.
Daarna riant de brisket voorzien van de rub en 30 minuten laten intrekken.
Leg de brisket op je BBQ en voeg 4 blokken rookhout toe.
Laat het vlees rustig roken naar 74 graden kern. Dit duurt ongeveer 3 á 4 uur.
Ieder uur heb ik de brisket gesprayd met whisky tegen uitdroging.
Na 4 uur of de kerntemperatuur van 74 graden pak je de brisket in en voeg je een scheutje whisky toe. Leg hem terug en gaar naar een kern van 92 á 94 graden.
Wanneer deze kerntemperatuur is bereikt laat je hem nog minimaal 1 uur afkoelen onder een kaasdoek of losse alufolie.
Ik vind hem het lekkerst als hij koud is en dungesneden.
Boodschappenlijstje
Ingrediënten
- 1 brisket
- Duketown Smokers Rub
- Allbrine Color
Tools
- Marinade spuit
- Marinade Sprayflacon
- Grote bak waar de brisket in past
- Kernthermometer
- Conveggtor / plate setter
- 4 chuncks rookhout (beuk)