Chocoladetaart van de BBQ
Ook nagerechten kun je goed bereiden op de kamado! Pitmaster Partner Grillfun bewijst dat met dit lekkere recept.
Chocoladetaart
Een nagerecht kan natuurlijk niet ontbreken bij een drie- of viergangenmenu van de barbecue. Wat dacht je van deze geweldige chocoladetaart. Deze is heel simpel om te maken en de voorbereiding is helemaal niet veel werk. Dus ideaal om even snel te maken als je hoofdgerecht nog op de barbecue ligt.
Veel mensen vragen zich af of je een normale taartvorm kunt gebruiken in je kamado en het antwoord is: “ja”. Je gebruikt namelijk tijdens de bereiding de kamado volledig indirect waardoor het gewoon een oven is op houtskool. Ik gebruikte een taartvorm met losse bodem zodat ik na het afkoelen de taart makkelijk uit de vorm kan halen. Wanneer je niet de beschikking hebt over zo’n taartvorm zou ik de chocoladetaart gewoon aansnijden in de vorm. De vulling is namelijk zacht en daardoor is de taart niet echt geschikt om te keren en dan weer terug op een bord te plaatsen.
Serveer de chocoladetaart op een bordje met een beetje poedersuiker en wat slagroom. Heerlijk met een kopje koffie of een espresso. Zo heb je een geweldige afsluiting van je drie- of viergangenmenu van de barbecue.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Voorbereiding
Het makkelijkste is om een keukenmixer te gebruiken voor de taartbodem. Mix alle ingrediënten in de keukenmixer met uitzondering van het water. Mix totdat je kruimels krijgt.
Voeg het water toe en mix nog heel even totdat je een bal kan vormen.
Neem een taartvorm en wrijf deze in met boter zodat de taartbodem na de bereiding makkelijk loskomt. Vul de taartbodem met het deeg. Wanneer je deeg over hebt, kun je het ook gebruiken om nog wat koekjes te maken.
Neem de keukenmixer en mix de koffiemelk, gesmolten boter en de suiker tot de suiker is opgelost.
Voeg de eieren één voor één toe tijdens het mixen en de cacaopoeder en de vanillesuiker.
Mix heel even tot je een chocoladekleur krijgt.
Schenk het mengsel in de vorm.
Bereiding chocoladetaart
Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats de plate setters gezien we indirect gaan barbecueën. Plaats het rooster in de kamado en sluit de deksel tot de temperatuur van de dome rond de 200 graden is.
Plaats de taartvorm op het barbecuerooster en sluit de deksel voor 45 minuten. Je kunt een normale taartvorm gebruiken gezien we de kamado gebruiken als een oven.
Haal de taart na 45 minuten uit de kamado en laat hem afkoelen. Haal de taart vervolgens uit de vorm.
Voorzie de chocoladetaart van wat poedersuiker en serveer met slagroom.
Succes met het maken, groetjes Grillfun
Boodschappenlijstje
Ingrediënten deeg
- 340 gram bloem
- snufje zout
- 160 ml zonnebloemolie
- 4 eetlepels koud water
- 4 zakjes vanillesuiker
Ingrediënten chocoladevulling
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 160 ml koffiemelk
- 2 eieren
- 2 zakjes vanillesuiker
- 60 ml gesmolten boter
- 250 gram fijne suiker
Tools:
- Keukenmixer
- Taartvorm