Skip to content

4 personen

1,5 dag

Niet pittig

Hoofdgerecht

Pulled Pork Pancakes

Neem de tijd voor dit heerlijke recept van Guest Griller Bas Broers.

Bereidingswijze

Begin met het maken van je eigen pulled pork volgens je favoriete recept. Onderstaand mijn recept voor een flinke procureur van ca. 2,2 kilo. De uitkomst is een flinke hoeveelheid vlees met een stevige smokey smaak. Bij het aanhouden van het recept heb je een malse en sappige pulled pork met heel veel smaak.

Ga voor een abonnement:

  • Nooit meer misgrijpen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Restaurant A+ kwaliteit 
  • Stel zelf een pakket samen

Dé Japanse BBQ specialist:

  • 20+ modellen 
  • Originele accessoires
  • Japanse smaakmakers
  • Verzending naar 25+ landen

Het (h)eerlijkste BBQ vlees?

  • Dat haal je bij The Fire Station! 
  • 20+ delen van het Limousin rund 
  • Worsten en varkensvlees van Home Made

Pulled pork

Maak een injectiemix van: 100 ml appelsap, 60 ml witte wijn azijn, 40 ml honing, 30 ml worcestersaus, 1 eetlepel grof zeezout en 1 eetlepel uienpoeder. Breng deze mix één dag van te voren in het vlees zodat het goed wordt opgenomen Injecteer om de 5 centimeter. Door de zuren zal het vlees al een beetje garen.

Laat het vlees even liggen zodat de injectiemix in het vlees kan trekken. Na een uurtje kun je de rub gaan aanbrengen (bijvoorbeeld: Bad Byron’s Butt Rub). Wikkel na het rubben het vlees stevig in folie of  trek vacuüm en laat één nacht liggen.

Haal de dag erop de procureur tijdig uit de koelkast om deze op kamertemperatuur te laten komen. Breng je kamado naar 120 °C. Plaats een lekbak onder het vlees, doe hier wat bier in voor de geur en gooi twee flinke hickory chunks op de kolen voor een stevige rooksmaak.

Na 3 tot 4 uur zal de kerntemperatuur op 73 °C zitten, nu ga je een heerlijke glaze aanbrengen om nog meer smaak toe te voegen. Maak de glaze met: 1 koffiekop barbecuesaus, 4 eetlepels witte wijn azijn en 4 eetlepels honing. Maak alle ingrediënten warm in een pannetje en smeer deze op je vlees. Plaats je vlees terug op de kamado en laat het nog 1 uur liggen.

Na het uur haal je het vlees van de kamado en pak je het helemaal in met aluminiumfolie. Daarna leg je het terug en laat je de kern tot ca. 90 °C komen. Haal het bakje met vleesvocht er onderuit en bewaar dit vocht. Zodra het de 90 °C heeft bereikt, haal je het vlees van de kamado en laat je het een uurtje rusten.

Maak een saus met: 1 koffiekopje appelsap, 1 koffiekopje barbecuesaus, 6 eetlepels bruine basterdsuiker en 3 eetlepels worcestersaus.

Pul het vlees en voeg de saus toe, daarna is deze super malse en sappige pulled pork klaar

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Pannenkoeken

Verwarm de oven voor op 50 °C. Roer de ras el hanout door je pannenkoeken beslag en zet weg. Blancheer de asperges in water met zout en gril ze daarna nog even kort zodat ze een mooie grillstreep krijgen. Zet de asperges in de oven en maak de rucola aan met sesamdressing en zet koud weg.

Tijd om de pannenkoeken te bakken, doe dit in een skillet op de kamado. Per persoon heb je drie kleine pannenkoeken van ca. 20cm doorsnede nodig. Plaats de gebakken pannenkoeken in de warme oven op een verwarmd bord met folie erover.

Plaats één pannenkoek in het middel van een bord, leg hierop een flinke lepel pulled pork, plaats hier kruislings twee asperges op, een klein handje aangemaakte rucola en een beetje ingelegde rode kool.

Herhaal dit nog twee keer en top daarna af met een flinke quenelle van de crème fraîche.  Eventueel naar smaak nog nazouten en een beetje vers gemalen zware peper erover.

Eet smakelijk!

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

  • Procureur
  • 100 ml appelsap
  • Witte wijn azijn
  • Honing
  • 30 ml worcestersaus
  • 1 eetlepel grof zeezout
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 koffiekop barbecuesaus
  • Pannenkoekenmix,
  • 2 el ras el hanout
  • Groene asperges
  • Rucola
  • Sesamdressing
  • iIngelegde rodekool
  • Crème fraîche
  • Bier
  • Hickory chunks
  • Bad Byron’s Butt Rub

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

[dynamic_startpakket_ofyr]

Voorwaarden levering en / of montage

Gratis levering en zelf monteren

Kies je voor levering en zelf monteren dan leveren we binnen enkele werkdagen. Dat doen we altijd in overleg met jou. We staan nooit onaangekondigd aan de deur. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je binnen enkele dagen een mail van ons met een voorstel voor een leverdag. Op de dag van levering zetten we het pakket veilig bij je thuis. Je monteert alles zelf, met behulp van de handleiding. De meeste kamado’s zijn binnen 30 tot 45 minuten gemonteerd. 

Gemonteerd geleverd

Wil jij het jezelf makkelijk maken?

Kies voor “gemonteerd geleverd”. Je ontvangt je aankoop volledig gemonteerd bij je thuis. Het voordeel van gemonteerd leveren: je hoeft niets te doen, je hebt geen afval en je kunt meteen aan de slag met je aankoop. Kortom, geen stress en meteen genieten van je nieuwe kamado.

Let op: Gemonteerd leveren duurt langer dan reguliere levering. We werken met een montageplanning en de levertijd gaat in overleg per mail of telefonisch. Houd rekening met minimaal 5 tot 10 werkdagen levertijd.

Voor gemonteerd leveren betaal je € 75,00 in het geval van een kamado. Voor een complete buitenkeuken / kamado tafel is het tarief € 150,00. 

Voorwaarden 

  • SOLO modellen worden niet in zelfbouw of extern aangekochte meubels geplaatst.
  • Planning montage + levering gaat op basis van route en montageplanning.
  • Er wordt altijd persoonlijk contact met je opgenomen voor de levering.

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Maak tijdens je aankoop een account aan en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Super makkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koop je dus altijd met korting! Het loont dus om een account aan te maken, want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins

Actievoorwaarden Vakantiegeld Weken 2024

  • Tot 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en konro grills. 
  • De korting is al verrekend in de prijs.


Korting op geselecteerde accessoires en smaakmakers

  • Hierop krijg je 15% korting met kortingscode: VAKANTIE24, de kortingscode wordt automatisch toegepast in de winkelwagen!


Tijdens de actie:

  • ontvang je geen Kamado Koins.
  • kun je geen Kamado Koins inleveren.
  • ontvang je geen startpakket.
  • wordt je korting berekend over de bruto adviesverkoopprijs.
Bekijk alle Vakantiegeld Weken deals
Black Weeks
15% TOT 30% KORTING OP ALLES
Actie loopt t/m 3 december
Black Weeks
15% TOT 30% BLACK WEEKS KORTING OP ALLES
de actie loopt t/m 3 december
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast