skip to Main Content

4 personen

1 uur

Niet pittig

Hoofdgerecht

Chicken cheddar burger

Dit kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Marco BBQ.

Voorbereiding

Meng het kippengehakt met 2 eetlepels No Rubbish Pink Devil rub, kneed dit tot een stevige bal en maak 4 mooie burgers van elk 150 gram. Leg ze voor minimaal een halfuur in de koelkast.

Snijd de ui in ringen.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding

Steek de BBQ aan en laat deze heet worden (rond de 200 °C), we gaan rechtstreeks boven de kolen BBQ’en dus houd hier rekening mee. Zet tijdens het opwarmen een skillet op de grill en laat deze ook heet worden.

Als de BBQ op temperatuur is, smelt je een klontje boter in de pan en bak je de uien totdat ze gaan karamelliseren. Blus af met een beetje rode balsamico azijn en zet aan de kant. Zet een schoongemaakte of nieuwe skillet op de BBQ en bak de pancetta uit.

Smeer de kipburgers in met olijfolie, leg de burgers op de gril en bak ze aan beide kanten totdat ze gaar zijn. Steek voor de zekerheid een kerntemperatuurmeter in het vlees, als de thermometer 75 graden aangeeft zijn de burgers klaar. Leg de burgers in de skillet, leg er een plakje chedder op en sluit af met een deksel voor 1 à 2 minuten. Laat daarna de burgers even rusten. Bak ondertussen de broodjes op het rooster voor 10 tot 30 seconden, zodat ze een mooie grillstreep krijgen.

Nu is het tijd om de burgers op te bouwen. Begin met de bodem van je broodje, spuit hierop de BBQ saus naar smaak. Leg daarop gekarameliseerde uien, tomaat, de kipburger, sla, ingelegde rode ui, pancetta en top hem af met nog een beetje BBQ saus. Leg de bovenkant van het broodje er als laatste op.

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

  • 600 gram kippengehakt
  • No Rubbish Pink Devil
  • 1 ui
  • rode balsamico azijn
  • ingelegde rode ui
  • chedder kaas
  • verse boter sla
  • pancetta
  • BBQ Saus (bijv. Blues Hog Original BBQ Sauce)
  • 4 hamburger broodjes

Pitmaster Partner: Marco

Marco en The Fire Station gaaan way back! Marco is een super creatieve BBQ-er! Met zijn Instagram kanaal inspireert hij duizenden andere BBQ-ers. Sinds 2019 heeft hij zijn eigen blog: MarcoBBQ. Vis, vlees, groenten...pitmaster Marco weet met alles raad op zijn Kamado Joe.

BBQ tip van Marco: "Geef eens wat extra liefde en aandacht aan je vlees. Dat ga je zeker terug proeven in het eindresultaat."

Zoeken