Quesadilla’s met gerookte kip, mango en koriander
Ben jij op zoek naar een makkelijk lunch recept? Probeer dan eens dit recept voor quesadilla’s met gerookte kip, mango en koriander!
Voorbereiding voor de quesadilla’s
Steek de kamado aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 120 graden.
Als de kamado op temperatuur is leg je een blokje rookhout tussen de kolen.
Leg de kipfilets op de kamado en rook ze tot ze een kerntemperatuur van 74 graden hebben.
Haal ze van de kamado en leg ze apart.
Tip: Deze stap kan je al dagen van tevoren uitvoeren.
Wil je het jezelf nog gemakkelijker maken? Gebruik dan kant en klare Pulled Chicken i.p.v. kipfilet.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding van de Quesadilla’s
Bouw de kamado om en zorg voor directe hitte van ongeveer 150 graden.
Als de kamado op temperatuur is leg je een wrap op het rooster en grill je deze tot ze knapperig zijn. Haal hem van de BBQ en draai hem met de ongebakken kant naar boven. Leg hem vervolgens op een groot bord.
Snijd de gerookte kipfilet in plakjes.
Verdeel de cheddar en de gerookte kipfilet over de wrap en breng op smaak met peper en zout.
Leg nu een nieuwe wrap erop en bak de gehele quesadilla’s nu goudbruin.
Haal de quesadilla van de kamado en klap hem voorzichtig open. Verdeel nu de mango en koriander over de quesadilla’s.
Snijd de quesadilla’s in vieren, leg de vier delen op elkaar en serveer ze uit.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 8 wraps
- 400 gram kipfilet
- 100 gram geraspte cheddar
- 400 gram mango in blokjes gesneden
- 15 gram koriander, gesneden