Steak Tartaar van Bavette
We gaan koud roken! Gehakte bavette is een uitstekende keuze voor een nieuwe draai aan de klassieke steak tartaar, die traditioneel met ossenhaas wordt bereidt. Deze variant biedt een stevige textuur zonder aan malsheid in te boeten. Met bavette als basis krijg je een prachtige en betaalbare versie van dit geliefde gerecht.
Voorbereiding
Snijd de bavette heel fijn door dunne reepjes ervan te maken en hak het vlees vervolgens nog verder fijn. Plaats het gehakte vlees terug in de koelkast.
Snijd de cornichons en kappertjes net zo fijn als het vlees en snipper de sjalotten.
Hak de peterselie en bieslook fijn.
Meng de Dijon mosterd, ketchup, olijfolie, Tabasco, Worcestershire saus en eidooiers samen tot een gladde dressing.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding
Maak de cold smoke generator klaar met rookmot. Gebruik eik hiervoor om een diepe rooksmaak te krijgen aan je fijn gesneden Bavette.
Steek de cold smoke generator aan en zet deze onder in je kamado BBQ.
Leg de fijngesneden bavette in een zeef en zet deze in de kamado en laat de bavette roken voor ongeveer 45 minuten. Houd de temperatuur in de gaten, je wil niet dat er te veel hitte in je kamado komt waardoor de Bavette verkleurt.
Haal het vlees uit de kamado en combineer het gehakte en gerookte vlees met de fijngesneden cornichons, kappertjes, sjalotten, peterselie en bieslook.
Voeg naar eigen smaak de bereide dressing toe aan het vlees, gebruik zoveel als gewenst.
Leg een bedje van rucola op een bord. Schep hierop de gehakte steak tartaar en garneer met Parmezaanse kaas flakes en een drizzle balsamico stroop.
Als optie kunnen vier kwarteleitjes gebakken worden en boven op de steak tartaar geserveerd worden. Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 400 gram bavette, fijngesneden
- 20 gram fijngesneden cornichons
- 20 gram fijngesneden kappertjes
- 2 sjalotten, gesnipperd
- 1 bosje verse peterselie, fijngehakt
- ½ bosje verse bieslook, fijngehakt
- 20 gram Dijon mosterd
- 20 gram ketchup
- 20 gram olijfolie
- Tabasco, naar eigen smaak
- Worcestershiresaus, naar eigen smaak
- 2 eidooiers
- Peper en zout, naar smaak
- Flakes Parmezaanse kaas
- Verse rucola
- Balsamico stroop
- Optioneel: 4 kwarteleitjes