skip to Main Content

4 personen

20 minuten

Zoet

Nagerecht

Oreo s’mores chocolade taartjes van de BBQ

Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun

Voor de zoetekauw

Een nagerecht is altijd leuk om te maken op de barbecue, en zeker als het eens wat anders is dan we gewend zijn! Zoals bijvoorbeeld deze s’mores van de BBQ. S’mores zijn al heel bekend natuurlijk. Echter zijn ze dit keer omwikkeld met taartdeeg waardoor je een gaaf taartje krijgt van de BBQ. Je kunt het natuurlijk ook maken in de middag en serveren bij de koffie of als leuk nagerecht voor de kinderen. Maar de volwassenen zijn er ook gek op! Normaal maak je s’mores op de BBQ met marshmallows en koekjes. Dit keer heb ik dus alles samengevoegd in taartdeeg.

Om het makkelijk te maken heb ik taartdeeg gekocht op rol. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het taartdeeg zelf te maken. Dat is wel meer werk, terwijl dit recept nu binnen 20 minuten al klaar is. Iets makkelijks maken is ook niet verkeerd. Normaal gesproken ben ik echt van het zelf maken maar bij een recept als dit sta je dan uren in de keuken. Daarom dacht ik, laten we het eens op de makkelijke manier doen.

Mijn kinderen vonden het een geweldig recept! Dit recept voor Oreo s’mores BBQ staat daarom ook op de planning om vaker te maken. Wat ook leuk is om dit recept te laten maken door jouw kinderen. Lekker samen de voorbereidingen doen en dan even af grillen op de BBQ. Ik weet zeker dat je kinderen dat een geweldig idee zouden vinden om samen deze heerlijke s’mores op de BBQ te maken.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Voorbereiding

Rol het deeg van de taartbodem uit op een schoon oppervlak en snijd vier grote cirkels van ongeveer 15 centimeter uit het deeg. Zelf heb ik een kom genomen, deze op de taartbodem gelegd en toen met een mes er rondom gesneden. De restjes kun je gebruiken om meer taartvormen te maken.

Plaats twee Oreo koekjes iets uit het midden naast elkaar op het taartdeeg.

Voorzie de Oreo koekjes van twee stukjes chocolade en een laagje marshmallow crème.

Steek de kleine marshmallows in de crème en voorzie de rand van het deeg van eiwit.

Vouw het deeg over de s’mores toppings en druk het op zijn plaats.

Plooi tenslotte de randen met je vingers of een vork en strijk het taartjes geheel in met losgeklopt eiwit.

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Bereiding s’mores BBQ

Maak ten eerste jouw kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten de plate setters, de roosters en een pizzasteen. We gaan namelijk indirect barbecueën. Sluit je kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 220 graden.

Wanneer de BBQ de temperatuur heeft bereikt van 220 graden sluiten we beide schuiven voor 3/4.

Leg de s’mores BBQ taartjes op de pizzasteen en sluit de deksel.

Grill de taartjes voor ongeveer 10 minuten tot ze mooi zijn verkleurd en serveer ze warm. Let op: ze zijn heet van binnen.

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

  • 2 rollen vers taartdeeg
  • 1 reep chocolade
  • 1 pak Oreo koekjes
  • mini marshmallows
  • 1 pot fluff marshmallow crème
  • 1 ei

Tools

Grillfun

Pitmaster Partner: Michael

Michael Neffgen heeft een blog onder de naam Grillfun. Op onze webshop vind je heel veel recepten van zijn hand. Het liefste bereid Michael complete maaltijden op zijn Kamado Joe Classic 3, OFYR of op zijn Weber(s) voor vrienden of familie.

Zoeken