Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Een heerlijk zomers gerecht voor op de BBQ zijn voor mij goed gevulde spiesen. Ze zijn super makkelijk om te maken en altijd lekker. Dit keer maakte ik een varkenshaas spies op de BBQ. De spies is goed gevuld met diverse groenten en de varkenshaas is heerlijk gemarineerd in een mediterrane marinade. Om het gerecht compleet te maken maakte ik er nog een guacamole bij, waar ik voor een lekkere smaaktwist uitgebakken ontbijtspek aan toe heb gevoegd.
Combineer de twee gerechten samen in een tortilla wrap met een beetje sla en je hebt een makkelijk en super smaakvol gerecht van de kamado. Je kunt de varkenshaas ook vervangen door bijvoorbeeld kippendijen. Hierdoor krijg je weer een hele andere smaak, dat vind ik persoonlijk het leuke aan barbecueën en het maken van recepten.
Wanneer je geen fan bent van avocado kun je ook een andere vulling gebruiken of saus. Denk dan bijvoorbeeld aan een lekkere frisse tzatziki saus. Je kunt de wraps ook vullen met andere ingrediënten dan alleen de varkenshaas spies van de BBQ en een beetje sla. Denk bijvoorbeeld aan geraspte wortels of andere groenten die je rauw kunt eten.
Snijd de avocado’s in de lengte door de helft en verwijder de pit. Schep vervolgens het vruchtvlees eruit met een lepel en prak het fijn met een vork in een kom.
Snipper 1/4 ui fijn. Voeg de ui toe aan de avocado’s.
Snijd de tomaten in kleine blokjes, snijd een klein bosje koriander fijn en voeg toe aan de avocado’s.
Pel de knoflook en pers deze uit boven de kom.
Pers vervolgens één citroen uit boven de kom en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Meng alles goed door elkaar en breng eventueel verder op smaak.
Bak de ontbijtspek of doe dit later als je de spiesen gaat bereiden op de barbecue.
Verkruimel de ontbijtspek en voeg deze toe aan de guacamole. Het best kun je dit doen net voor het serveren. Je kunt de guacamole eerder maken en afgedekt plaatsen in de koeling tot gebruik.
Haal de varkenshaas uit de koeling en snijd in blokken van ongeveer 2 centimeter breed.
Snijd de tijm en rozemarijn fijn.
Schenk vervolgens een beetje olijfolie in een kom en voeg de kruiden toe.
Pel daarna de knoflook en pers deze uit boven de kom en meng de marinade goed door elkaar.
Voeg vervolgens de varkenshaasblokjes toe en meng door de marinade. Marineer de varkenshaas minimaal twee uur in de koeling.
Snijd de courgette in dikke plakken van ongeveer één centimeter.
Snijd de paprika’s door de helft, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokken.
Pel de ui, snijd in vieren en haal de ui uit elkaar zodat je deze makkelijk aan de spiesen kunt rijgen.
Strijk ten slotte met een kwast de spiesen in met een beetje olijfolie.
Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten één plate setter en de roosters. We gaan namelijk direct en indirect barbecueën. Sluit je kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 200 graden.
Wanneer de temperatuur van 200 graden is bereikt leg je de varkenshaas spiesen boven het directe gedeelte en grill je de spiesen tot het vlees mooi verkleurd is. Verplaats de spiesen eventueel naar het indirecte gedeelte wanneer de kerntemperatuur van de varkenshaas nog onder de 60 graden is.
Haal ten slotte de spiesen van de barbecue bij een kerntemperatuur van 60 graden en serveer direct met de guacamole.
Ik serveerde de varkenshaas spiesen in combinatie met tortilla wraps, sla en de guacamole met uitgebakken ontbijtspek. Succes met de bereiding en veel Grillfun!
Ingrediënten:
Ingrediënten Guacamole:
Tools