Big Green Egg Modus Operandi
Het meest bijzondere kamado kookboek van het jaar!
4,6 kilo, 900 pagina’s en meer dan 300 recepten. De Big Green Egg Modus Operandi is het meest complete kamado kookboek van het jaar! Dit prachtige boek is één brok aan inspiratie voor iedere BBQ-fanaat waarin je als lezer wordt uitgedaagd om tot een nieuwe manier van koken te komen en je eigen ‘ik’ in gerechten te verwerken. Met een bom aan recepten, een ongekende variëteit van allerlei ingrediënten, een handleiding, alle denkbare kooktechnieken en technische tips en tricks ontbreekt er niks in dit boek!
Wat kan je verwachten?
“De bijbel van de kamado kookboeken”, zo wordt de Modus Operandi inmiddels al genoemd! Dat schept hoge verwachtingen, maar maken ze deze ook waar? Wat ons betreft wel! Als je het boek in je handen hebt, ervaar je pas écht de meerwaarde van dit boek tegenover anderen. Met een prijs van 195 euro ligt de drempel waarschijnlijk wat hoger om dit spontaan aan te schaffen, vandaar dat we hier uitgebreid vertellen wat je kan verwachten. De Big Green Egg Modus Operandi bestaat uit 3 onderdelen:
- Kookboek
Vlees, wild, gevogelte, vis, schaal- & schelpdieren, groenten, fruit, desserts, patisserie, brood en deegwaren, alles komt aan bod. In de Modus Operandi vind je uitgebreide informatie om de meest heerlijke gerechten te bereiden. Met meer dan 300 recepten, uitgebreide uitleg over alle denkbare kooktechnieken en handige technische tips en tricks kun je jaren vooruit!
- Werkboek
In het werkboek word je gestimuleerd om zelf een draai te geven aan recepten én om zelf recepten te ontwikkelen. In het werkboek kun je al je creaties noteren. Hier is ruimte voor aantekeningen, foto’s van gerechten, zelfgemaakte recepten en het vastleggen van de mooiste momenten met dierbaren. Tijdens het vullen van dit werkboek ontstaat een persoonlijk naslagwerk waarin jouw smaak is vastgelegd.
- Opbergcassette
Bewaar het boek in de prachtige opbergcassette, zodat het generaties lang mooi blijft.
Blader alvast door het inkijkexemplaar voor een impressie.
The making of Big Green Egg Modus Operandi
Om dit boek te maken, was een lang gekoesterde wens van Wessel Buddingh’ (CEO van Big Green Egg Europe). Al eerder verscheen het boek ‘The Big Green Egg Book’, waarin uitgebreid alle kooktechnieken op de Green Egg worden behandeld. En het jubileumnummer ‘Enjoy!’, waarin je wordt meegenomen langs de culinaire hoogtepunten van de afgelopen 5 jaar. Maar Wessel wilde graag het meest complete kookboek ooit ontwikkelen voor de Big Green Egg. Dat is wat ons betreft dubbel en dwars gelukt! 2 jaar lang is er heel hard gewerkt aan het creëren van alle recepten, het koken en fotograferen van de gerechten en het bundelen van alle informatie tot één prachtig boek. Met een bom aan recepten, een ongekende variëteit van allerlei ingrediënten, een handleiding, alle denkbare kooktechnieken en technische tips en tricks ontbreekt er niks aan dit boek!
Betekenis van ‘Modus Operandi’
De naam van de Big Green Egg Modus Operandi is niet zomaar gekozen. De term ‘Modus Operandi’ is Latijn en staat voor: “De specifieke, herkenbare werkwijze van een individu of groep personen. Aan deze werkwijze kan het individu of een groep herkend worden. “
Om een specifieke en herkenbare werkwijze te ontwikkelen is precies het doel van dit boek! Laat je inspireren door dit prachtige kookboek en ontwikkel je eigen werkwijze, smaakcombinaties en recepten!
Een must have voor iedere Big Green Egg liefhebber
De Modus Operandi is wat ons betreft een must voor iedere Big Green Egg liefhebber en een échte aanrader voor iedere BBQ-fanaat met een kamado. Wil je jezelf laten inspireren door dit boek en je BBQ-technieken en creaties naar een next-level brengen? Bestel de Modus Operandi van Big Green Egg direct in onze webshop!