Kamado houtskool van topkwaliteit!
Restaurant kwaliteit kamado houtskool van geselecteerde merken.
Yesss, de fik erin! Dat is wat we leuk vinden. Wat we ook leuk vinden zijn hele goede producten. Daarom voeren wij alleen houtskool die we zelf getest hebben en graag gebruiken tijdens onze workshops. Bekijk hier ons assortiment, topkwaliteit kamado houtskool. Ben je op zoek naar rookhoutproducten en / of aansteken? Kijk dan op onze rookhout of onze “kamado aansteken” pagina.
Toont alle 15 resultatenGesorteerd op prijs: laag naar hoog
-
15% korting
BBQ Flavour Houtskool opbergbox
Oorspronkelijke prijs was: € 55,99.€ 47,59Huidige prijs is: € 47,59. -
BestCharcoal Houtskoolbox
Oorspronkelijke prijs was: € 29,95.€ 25,46Huidige prijs is: € 25,46. -
15% korting
Big Green Egg Houtskool Opbergtas
Oorspronkelijke prijs was: € 99,00.€ 84,15Huidige prijs is: € 84,15. -
1% korting
Big Green Egg Pure Charcoal 9kg
Oorspronkelijke prijs was: € 37,50.€ 36,95Huidige prijs is: € 36,95.
Waarom houtskool op de kamado?
Een goede kwaliteit houtskool is ontzettend belangrijk voor je kamado. Waar je goed op moet letten zijn de vorm en grootte van de kamado houtskool. Een stuk houtskool hoort grillig en ongeveer 6 tot 15 centimeter groot te zijn. Wil je zeker zijn dat je deze kwaliteit koopt, kun je het beste voor restaurant kwaliteit houtskool gaan. Om het makkelijk voor je te maken dit is de enige soort die we verkopen.
Waarom geen brikketen in een kamado?
Het probleem met briketten is:
- de vorm: door de gelijkmatige vorm kan lucht slechter door je kamado stromen.
- de brandwijze: een briket brandt naar binnen op en er vormt te laagje as om de gloed. Dit isoleert de hitte en verstopt de kamado nog verder.
- dat ze vulmiddel bevatten waardoor dit een (vieze) smaak achterlaat tijdens de bereiding van je gerechten.
- slecht te reguleren, zie punt 1 en 2.
Goede kamado houtskool is puur natuur en geeft daardoor geen smaak af. Wil je wat extra smaak toevoegen, ga dan voor rookhout. We hebben meer dan 15 verschillende smaken rookhout in verschillende formaten (chips of chunks).
Temperatuur reguleren met kamado houtskool
Een belangrijk onderdeel van barbecueën op een kamado is het reguleren van de temperatuur. Ook hiervoor is het belangrijk dat je een goede kwaliteit houtskool gebruikt. Het probleem met briketten is bijvoorbeeld dat ze geleidelijk opbranden en er een laagje as vormt om de briket, waardoor de warmte geïsoleerd wordt en niet goed vrij komt.