Magic Dust Tri-Tip met Groene Couscous
De tri tip, ook wel liesstuk of ezeltje genoemd, is een mooi smaakvol braadstuk. Het vlees wordt vaak gezien als een alternatief voor picanha, ook qua bereiding van het vlees. tri tip dankt zijn naam aan de driehoekige vorm. Het wordt gesneden uit de onderkant van de dikke lende van het rund. Samen met de groene couscous is dit zeker een mooi gerecht voor op de kamado.
Voorbereiding Magic Dust Tri-Tip
Meng de Magic dust rub, appelcider azijn, sinaasappelsap en de olijfolie goed door elkaar.
Doe de hele tri-tip in een grote ziplock zak en schenk hierin de marinade.
Leg de zak met het vlees en de marinade in de koelkast en laat dit liggen voor minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht. Zo trekt de marinade goed in het vlees.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding Magic Dust Tri-Tip
Steek de kamado aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 250 graden. Laat je skillet gelijk mee warm worden.
Als de kamado op temperatuur is haal je de Tri-Trip uit de koelkast en uit de marinade zak. Bak het vlees om en om voor een aantal minuten goed bruin. Doe dit ongeveer 2 – 4 minuten per kant.
Bouw je kamado om naar een indirecte kamado en zorg voor een temperatuur van ongeveer 120 graden.
Leg de tri tip op het rooster en steek een thermometer in het dikste stuk van het vlees. Stel deze in op 52 graden.
Als de kerntemperatuur 52 graden is, haal je het vlees van je BBQ en laat je hem 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. De kern gaart dan door naar 55 graden.
Snijd het vlees nu aan in stukken van 2 centimeter en serveer dit samen met de groene couscous.
Bereiding Groene Couscous
Kook de parelcouscous zoals hoe het op het pakje staat aangegeven.
Maal de ras el hanout, kaneel, rucola, platte peterselie, koriander, munt, knoflook en de olijfolie in een blender. Voeg peper en zout toe naar smaak.
Schep dit door de parelcouscous, samen met de bosui en rode peper.
Serveer dit met de Magic Dust Tri-Tip.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten Tri-Tip:
- 1 tri tip ofwel maminha/ezeltje/liesstuk
- 4 el The Fire Station Magic Dust Rub
- 2 el appelcider azijn
- 2 el sinaasappelsap
- 2 el olijfolie
Ingrediënten Groene Couscous:
- 150 gr parelcouscous
- 1 tl ras el hanout
- 1 tl kaneel
- 30 gr rucola
- 15 gr platte peterselie
- 15 gr koriander
- 15 gr munt
- 1 teen knoflook
- 100 ml olijfolie
- Zout en peper
- 3 in ringen gesneden bosui
- 1 Spaanse peper, fijn gesneden
Tools
- Ziplock zak
- Skillet
- Kerntemperatuurmeter
- Keukenmachine