Gevulde portobello’s
Een mooie vleesvervanger, heerlijk vol van smaak!
De balsamico uien
Bereid de kamado voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C.
Maak de uienchutney door de uien in ringen te snijden.
Doe in de kleine koekenpan een beetje olijfolie en fruit de uienringen 2 minuten aan.
Doe een flinke scheut balsamico azijn en een eetlepel bruine suiker bij de uien.
Laat dit op een laag vuur ongeveer 10 minuten inkoken tot een soort stroop.
Zet apart.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
De rucola pesto
Maak vervolgens de rucola pesto.
Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer deze.
Voeg genoeg olijfolie toe zodat het een mooie smeerbare pesto wordt.
Breng op smaak met peper en zout en zet weg.
De portobello’s
Rooster de pijnboompitten in een steelpannetje tot deze bruin worden.
Wrijf de Portobello’s in met wat olijfolie en grill ze 6 minuten met de deksel gesloten.
Bouw vervolgens de BBQ om tot indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C.
Leg de Portobello’s op de terug BBQ en beleg met de gorgonzola kaas.
Gaar voor 10 minuten met de deksel gesloten.
Als de portobello’s gaar zijn, haal je ze van de BBQ.
Doe de uienchutney op de Portobello samen met een dot rucola-pesto.
Bestrooi met wat blaadjes rucola en de pijnboompitten.
Snijd de portobello’s in vier gelijke delen en serveer direct.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 8 portobello’s
- 200 gram blauwe kaas (gorgonzola)
- Handje vol pijnboompitten (voor de garnering)
- 50 gram rucola (voor de garnering)
Voor de balsamico uien
- 4 uien
- Flinke scheut balsamicoazijn
- 1 eetlepel suiker
Voor de rucola pesto
- 75 gram rucola
- 1 teentje knoflook
- Extra vierge olijfolie
- 5 flinke eetlepels parmezaanse kaas
- 2 grote takjes rozemarijn (de naaldjes)
Benodigd:
- Plate Setter / ConvEGGtor
- Kleine koekenpan