Garnalen van de BBQ in een pittige saus
Dit pittige kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun
Spicy garnalen
Snel, makkelijk en perfect als voorgerecht of lekker als gerecht tijdens een zonnige avond aan tafel. Dat zijn voor mij echt wel deze garnalen van de BBQ in een pittige saus. Heerlijk in combinatie met een frisse witte wijn en stokbrood. Je kunt er natuurlijk ook een lekker biertje bij drinken, omdat in de saus ook bier zit. Lekker dippen in de saus met het brood, en genieten van de garnalen. Je zou het niet zeggen maar dit gerecht staat binnen 20 minuten op tafel. Misschien is de barbecue aanmaken nog wel het meeste werk.
De keuze van het bier kun je natuurlijk zelf bepalen, maar ik ging voor een triple van Gulden Draak. Een heerlijk bier om ook zo te drinken natuurlijk. Door het karakter vond ik het goed passen bij de overige smaken. Het bier heeft een bitter – droog – zout karakter met 10,5% alcohol. Maar ben niet bang, je wordt niet dronken van het gerecht.
In de ingrediëntenlijst van de garnalen op de BBQ staat vermeld dat er een pittige saus ingaat. Het voordeel aan ingrediënten is dat je ervan kan afwijken. Pak een saus die je lekker vindt aangezien deze bepaalt hoe pittig het geheel wordt. Je kunt ook een barbecuesaus gebruiken als je niet van pittig eten houd. Hierdoor krijgt de saus meer smaak zoals jezelf lekker vindt.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Voorbereiding
Pel de knoflook en snipper fijn.
Neem een kom en voeg hierin de hete saus, worcestershire saus, bier, sap van een halve citroen en twee theelepels van de cajun kruiden. Mix alles goed door elkaar.
Bereiding garnalen BBQ
Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten één plate setter en de roosters. Sluit jouw kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 200 graden.
Wanneer de temperatuur van 200 graden is bereikt, kun je de skillet op het rooster plaatsen boven directe hitte en de schuiven voor 3/4 sluiten.
Smelt na ongeveer 5 minuten de boter in de skillet en bak de knoflook even aan. Voeg de saus toe en laat de saus voor de helft inkoken in ongeveer 5 tot 10 minuten.
Voeg de garnalen toe en gaar deze ongeveer 5 minuten in de saus. Wanneer het te hard gaat, kun je de skillet verplaatsen naar het indirecte gedeelte. Daarom maak ik altijd twee zones zodat je kunt spelen met de hitte onder je product.
Snijd het stokbrood en serveer de skillet op tafel met een onderzetter eronder. Let wel op dat de skillet heet is. Je kunt er ook voor kiezen om alles in een diep bord te schenken en het bord te serveren op tafel.
Boodschappenlijstje
Ingrediënten
- 1 kg gepelde garnalen
- 2 stokbroden
- 2 eetlepels boter
- 75 ml hete saus zoals de Shiracha
- 75 ml Worcestershire saus
- 100 ml bier (merk naar keuze)
- 1/2 citroen
- 3 teentjes knoflook
- 2 theelepels cajun kruiden
Tools
- Plate setter
- Skillet