Skip to content

4 personen

30 minuten

Mild pittig

Hoofdgerecht

Entrecote met een klassieke rode wijnsaus

Entrecote met een klassieke rode wijnsaus is toch wel een echte klassieker. Zeker met de aankomende feestdagen is dit echt een recept die je graag op tafel wil hebben. Maak de saus gewoon een dag van tevoren of een paar uur van tevoren. Dat scheelt je een hoop tijd als jouw gasten aan tafel zitten!

Wijntip: Cabernet Sauvignon

Voorbereiding van de Entrecote met een klassieke rode wijnsaus

Haal de entrecote een uur voordat je hem gaat bereiden uit de koelkast en laat hem op kamertemperatuur komen.

Snijd de boter in blokjes en leg deze weer in de koelkast. Zorg dat de boter goed koud is voordat we hem straks gaan gebruiken.

Snijd de sjalotjes en de knoflook heel fijn.

Ga voor een abonnement:

  • Nooit meer misgrijpen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Restaurant A+ kwaliteit 
  • Stel zelf een pakket samen

Dé Japanse BBQ specialist:

  • 20+ modellen 
  • Originele accessoires
  • Japanse smaakmakers
  • Verzending naar 25+ landen

Het (h)eerlijkste BBQ vlees?

  • Dat haal je bij The Fire Station! 
  • 20+ delen van het Limousin rund 
  • Worsten en varkensvlees van Home Made

Bereiding van de entrecote met een klassieke rode wijnsaus

Steek de kamado aan en maak hem gereed voor direct grillen.

Doe de boter in de pan en laat de gietijzeren steelpan heet worden maar niet te heet, want dan gaat de boter verbranden.

Fruit de sjalot en de knoflook voorzichtig een aantal minuten.

Giet de wijn en kalfsfond bij de sjalot en knoflook en voeg de takjes tijm en laurier eraan toe. Breng het geheel aan de kook.

Laat de saus nu voor ongeveer 15 minuten inkoken.

Zeef de rode wijnsaus door een fijne zeef en proef de saus, voeg eventueel wat peper en zout toe.

Haal de boter uit de koelkast, voeg de blokjes boter toe aan de saus en laat deze smelten. Blijf ondertussen wel roeren. Je zal nu zien dat de saus bindt en langzaam dikker wordt.

De saus is nu klaar voor gebruik. Je kan deze eerder maken en later langzaam opwarmen.

Leg nu de plancha of skillet op het vuur en zout je vlees.

Voeg wat olie toe aan je pan en grill de entrecotes om en om voor zo’n 2 minuten per kant.

Haal de entrecote van het gietijzer en dek deze af met wat butcher paper. laat het vlees een aantal minuten rusten.

Snijd het vlees in dunne plakken en strooi wat vers gemalen peper erover. Serveer de entrecote nu met de rode wijnsaus en bijvoorbeeld wat frietjes en gegrilde groenten.

Eet smakelijk!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 4 dikke steaks entrecote
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook
  • 400 milliliter rode wijn
  • 200 milliliter kalfsfond
  • 1 laurierblaadje
  • 2 takjes tijm
  • Peper en zout
  • 125 gram koude boter
  • Olie

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

[dynamic_startpakket_ofyr]

Informatie over leveren en monteren.

Gratis levering + zelf monteren

We leveren je bestelling gratis op werkdagen. Dat doen we altijd in overleg. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je binnen enkele werkdagen een mail van ons met een voorstel voor een leverdag. Onze leverdagen zijn maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. Je monteert alles zelf, met behulp van de handleiding. Bij vragen kun je ons altijd bellen. 

Gemonteerd geleverd

Ontvang je aankoop geheel gemonteerd. Het voordeel: je hoeft niets te doen, je hebt geen afval en je kunt meteen genieten van je aankoop. We werken met montageplanning en de levertijd gaat in overleg per mail. Houd rekening met 4 tot 7 werkdagen levertijd. Voor het gemonteerd leveren van een kamado betaal je € 75,00. Voor een complete buitenkeuken is het tarief € 150,00. 

Voorwaarden 

  • SOLO modellen worden niet in zelfbouw of extern aangekochte meubels geplaatst.
  • Uitsluitend horizontaal transport. 

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Wij waarderen het als je terugkomt!

Daarom kun je bij Kamado Express sparen voor korting.

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express.

Het is super makkelijk! Maak tijdens het bestellen een klantaccount aan en je ontvangt automatisch en gratis Kamado Koins. Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop. Het loont dus om een account aan te maken en terug te komen, want je ontvangt elke keer weer Kamado Koins! 

Wat is 1 Kamado Koin waard?

  • Per € 20,00 ontvang je 1 Kamado Koin.
  • 1 Kamado Koin is € 0,50 waard.

 

Voorbeelden

Bestelwaarde Koins Korting in €
€ 500 25 € 12,50
€ 1.000 50 € 25,00
€ 2.000 100 € 50,00
Lees alles over Kamado Koins

Actievoorwaarden Vakantiegeld Weken 2024

  • Tot 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en konro grills. 
  • De korting is al verrekend in de prijs.


Korting op geselecteerde accessoires en smaakmakers

  • Hierop krijg je 15% korting met kortingscode: VAKANTIE24, de kortingscode wordt automatisch toegepast in de winkelwagen!


Tijdens de actie:

  • ontvang je geen Kamado Koins.
  • kun je geen Kamado Koins inleveren.
  • ontvang je geen startpakket.
  • wordt je korting berekend over de bruto adviesverkoopprijs.
Bekijk alle Vakantiegeld Weken deals
Black Weeks
15% TOT 30% KORTING OP ALLES
Actie loopt t/m 3 december
Black Weeks
15% TOT 30% BLACK WEEKS KORTING OP ALLES
de actie loopt t/m 3 december
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast