Aziatische biefstuk spiesjes
Ben jij ook zo gek op de Aziatische keuken? Met dit gerecht grill je gemakkelijk zelf een Aziatische biefstuk spies. Heerlijk voor bij een lekkere nasi of bami.
Voorbereiding voor de Aziatische biefstuk
Snijd de biefstuk in grote stukken, ik heb ongeveer 3 x 3 centimeter aangehouden.
Meng de sojasaus, ketjap, sriracha, knoflook, schil en sap van een halve limoen, geraspte gember, chilivlokken, peper en zout naar smaak met elkaar.
Marineer de stukken biefstuk in de marinade voor minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht.
Laat de satéprikkers nu 2 uurtjes in water weken, dat zorgt ervoor dat ze minder snel verbranden boven de kolen.
Prik 3 à 4 stukjes biefstuk op een satéprikker.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding van de Aziatische biefstuk
Steek de kamado aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 200 graden.
Grill de biefstuk voor een aantal minuutjes aan alle kanten tot een kerntemperatuur van 52 graden.
Serveer de biefstuk met fijngesneden bosui, partjes limoen en koriander. Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 600 gram biefstuk. Kan je natuurlijk ook vervangen voor een ander deel van de rund. Bijvoorbeeld skirt, entrecote of bavette.
- 2 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel sriracha
- 2 tenen knoflook, fijn gesneden
- 1 limoen
- 2 centimeter verse gember
- 2 theelepels chilivlokken
- Peper en zout
- 1 rode peper
- 1 bosui
- 1 bosje koriander
Tools:
- Houten satéprikkers
- Kernthermometer