Zeewolf van de BBQ met basilicum pasta en parmaham
Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun
Bijzonder visgerecht
Ga aan de slag met dit lekkere pakketje van zeewolf van de BBQ met basilicumpasta en parmaham! Goed om te weten: Je kunt voor dit recept eigenlijk iedere witte vis gebruiken die je lekker vindt. Zeewolf is namelijk in Nederland een bijvangst door de tong- en schol visserij, maar wordt ook geïmporteerd vanuit Duitsland, Rusland en Noorwegen. Wanneer je geluk hebt is de zeewolf gewoon verkrijgbaar bij jouw visleverancier. Het is een vis die niet echt een vissmaak heeft net als vele witte vissoorten. Wanneer je niet zo’n fan bent van vis door de smaak is de zeewolf een prima vis voor op de BBQ.
Leuk weetje: Een zeewolf is een vis die het liefste krabben en andere schelpdieren eet. Hij kan wel 22 jaar worden in het wild met een maximale lengte van 1,25 meter. Hij komt voor in de Noordelijke Atlantische Oceaan tot aan Frankrijk.
In dit recept voor Zeewolf van de BBQ heb ik gekozen voor een aantal bijgerechten die je niet kunt maken op de barbecue maar wel een goede combinatie zijn. Je kunt de haricots verts natuurlijk ook in bacon rollen en op de barbecue maken of een ander bijgerecht verzinnen die er goed bijpast. Maar ik kies vaak voor eenvoud zodat het makkelijk te bereiden is voor jullie.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Voorbereiding zeewolf
Haal de zeewolf uit de koeling en snijd de vis in filets.
Neem een keukenmachine en voeg hierin ruim twee handen vol verse basilicum, zongedroogde tomaten met de olie en een beetje versgemalen peper. Let op: voeg geen zout toe aan het gerecht. Mix alles fijn tot een gladde pasta.
Neem de parmaham of een andere ham die je lekker vindt en leg deze op een snijplank. Leg hierop de zeewolf en strijk de parmaham in met een beetje basilicumpasta.
Vouw het geheel dicht tot je een pakketje hebt en dek af met vershoudfolie en zet terug in de koeling tot gebruik.
Bereiding bijgerechten
Pel de ui en knoflook en snipper deze heel fijn.
Zet een pan op het vuur en bak de ui glazig in een scheut olijfolie. Voeg hierna de knoflook toe en bak deze nog even mee. Haal de pan van het vuur en zet weg.
Zet een sauspan op het vuur en smelt een klontje boter op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en voeg twee volle eetlepels bloem toe. Roer alles goed door elkaar tot er een bal ontstaat.
Schenk nu een beetje melk erbij en blijf goed roeren zodat je geen klontjes krijgt. Wacht tot de melk is opgenomen en schenk weer een beetje bij.
Doe dit tot je een saus krijgt en breng deze aan de kook. De saus wordt eerst nog dikker als de saus richting het kookpunt gaat, maar blijf melk toevoegen. Tot je merkt dat de saus niet meer dikker wordt en de gewenste dikte heeft.
Laat de saus even koken op laag vuur en breng de saus op smaak met de Parmezaanse kaas, fijn gesnipperde basilicum, gebakken ui met knoflook, zout en versgemalen peper. Proef de saus en breng eventueel verder op smaak. Zet het vuur op de laagste stand tot de zeewolf klaar is.
Snijd de kontjes van de haricots verts.
Zet een pan water op het vuur en kook de haricots verts tot ze gaar zijn. Dit kun je doen op het moment dat de zeewolf op de barbecue gaat.
Bereiding zeewolf BBQ
Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten de plate setter en de roosters. Sluit jouw kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 200 graden.
Wanneer de temperatuur van 200 graden is bereikt, kun je de pakketjes met zeewolf op het rooster plaatsen boven indirecte hitte en de schuiven voor 3/4 sluiten.
Sluit de deksel en draai de pakketjes zeewolf na 10 minuten om en gaar tot een kerntemperatuur van 60 graden. Plaats de tros cherrytomaten op de barbecue zodat ze lekker warm zijn als de zeewolf de juiste kerntemperatuur heeft bereikt.
Haal de pakketjes zeewolf en de cherrytomaten van de barbecue en maak de borden mooi op door het pakketjes zeewolf te serveren op een bedje van haricots verts met een paar cherrytomaten en de romige basilicumsaus.
Tip: Je kunt er altijd nog wat aardappeltjes bij serveren of iets anders wat je lekker vindt. Voor ons was dit voldoende als licht hoofdgerecht.
Boodschappenlijstje
Ingrediënten
- 1 kg zeewolf
- 24 plakjes of 3 pakjes parmaham
- 1 pot zongedroogde tomaten in olie
- tros cherrytomaten
- 250 gram haricots verts
- 1 pot verse basilicum (ruim 2 handen vol)
- olijfolie
- zout en versgemalen peper
- 4 eetlepels basilicum
- 1 kleine ui
- 1 teentje knoflook
- 2 volle eetlepels bloem
- melk
- 50 gram geraspte Parmezaanse kaas
Tools
- Keukenmachine
- Snijplank
- Vershoudfolie
- Skillet
- Sauspan
- Plate setter
- Kernthermometer