skip to Main Content

8 personen

1,5 uur

Zoet

Nagerecht

Gegrilde ananas met toffee saus en witte chocolademousse

BBQ dessert by Chef Lars

Begin met de ananas

Schil 1 verse ananas en snijd deze in repen.

Om het suikerwater te maken, breng je 250 ml water, 250 g suiker en 1 steranijs aan de kook en laat het daarna afkoelen tot 50 graden.

Giet het suikerwater samen met de ananas in de baking pan en zet deze op een lage temperatuur op je kamado.

Grill de ananas daarna op het rooster voor een lekkere BBQ smaak.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Dan gaan we door naar de toffeesaus:

Breng de slagroom, volle melk, boter en suiker aan de kook op laag vuur en laat karamelliseren. Gebruik hiervoor een sauspannetje en houd hem warm op laag vuur op je kamado.

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Tot slot, de witte chocolademousse:

Klop 3/4 van de slagroom op tot yoghurt dikte.

Verwarm dan 1/4 van de slagroom tot 60 graden en laat 250 g witte chocolade oplossen.

Spatel dit mengsel door de opgeklopte slagroom en laat daarna rusten in een spuitzak of bak in de koelkast.

Combineer de ananas, toffeesaus en slagroom en geniet!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ananas:

  • 1 ananas
  • 250 gram suiker
  • 250 ml water
  • 1 steranijs

Toffeesaus:

  • 250 gram slagroom
  • 250 gram volle melk
  • 250 gram boter
  • 500 gram suiker

Witte chocolade mousse:

  • 500 gram ongezoete slagroom
  • 250 gram witte chocolade

Tools:

Guest Griller: Chef Lars

Ons eerste Guest BBQ event waarop een guest pitmaster zijn ‘signature dish’ kwam bereiden. Aan Chef Lars de eer om deze traditie af te trappen. Hij is een echte zoetekauw, dus een dessert op de kamado kon bij hem niet uitblijven. Een zoet recept met een kruidig randje!

Zoeken