Wrap Pulled Duck
Asian Style
Bereiding Pulled Duck
Injecteer de eendenbouten met de brine. Zorg ervoor dat de kamado is voorbereid op indirect verhitten (max 140 C). Doe er wat rookhout bij en rook de eendenbouten tot een kerntemperatuur van 65C (af en toe draaien). Lak de eendenbouten in met de BBQ saus. Zorg ervoor dat de dome temperatuur naar 100 graden zakt. Laat de eendenbouten lekker
mals worden en lak af en toe in met de saus. Laat de bouten minimaal 1 uur nagaren.
Als ze lekker mals zijn (het wordt nooit zo mals als varkensvlees!) haal je ze van de Q en
laat ze heel even afkoelen! Hoe warmer ze zijn hoe makkelijker je deze kan “plukken”.
Bewaar het eendenvlees in een Dutch oven.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding Pulled Duck Wraps
Meng de Hoisin saus met het eendenvlees en laat de DO rustig warm worden. Goed blijven roeren zodat het niet aanbrand. Ondertussen maak je een marinade van de vissaus, sojasaus en de ketjap.
Tijdens het verwarmen van de eend voeg je een deel van de marinade toe aan de DO. De eend moet een beetje smeuïg worden.
Pak de wraps in Alufolie en leg even op de Q om op te warmen.
Leg de wrap op je werkblad, leg in het midden wat gesneden bosui en wat gefrituurde uitjes. Plaats hierop wat vlees en saus uit de DO. Vouw de wrap dicht ( eerst onder omhoog dan
links en rechts dicht en steek hier een prikker in).
Nu kun je de wrap uitserveren!
Eet smakelijk
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 2 eendenbouten
- 100 ml Brine (Allbrine Grate Goods)
- 2 bosuien (in ringen gesneden)
- Zakje gefruite uitjes
- 6 kleine wraps
- 1 pot hoisin saus
- Fire ‘n Spice BBQ saus
- 4 el vissaus
- 3 el zoete sojasaus
- 2 el ketjap manis
- Rookhout
Tools: