Beer Can Chicken
Who doesn’t love beer and chicken?
Voorbereiding
Begin met het schoonmaken van de kip, spoel met water en dep droog.
Mix vervolgens alle kruiden in een kom.
Neem één eetlepel van het kruidenmengsel en stop dit in de kip.
Met de rest van het mengsel smeer je de buitenkant van de kip in.
Maak het blikje bier open en giet er een kleine hoeveelheid bier uit.
Schuif de kip over het blikje heen, de kip moet nu kunnen blijven staan.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding
Gebruik de plate setter zodat de kip niet direct boven het open vuur staat en verwarm de kamado tot ca. 200 graden.
Zet de kip op de grill en laat deze 75 tot 90 minuten staan.
Gebruik BBQ handschoenen en haal de kip voorzichtig van de grill.
Laat deze nog even 5 tot 10 minuten staan voordat je het blikje verwijdert, het blikje is namelijk heet!!
Serveer warm met een lekkere salade en gepofte aardappel voor een heerlijke complete maaltijd en geniet!
Je kunt er ook voor kiezen om een rotisserie te gebruiken. Dan wordt de kip mooi rondom gegaard en krokant gegrild. Nog lekkerder!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- een hele, liefst biologische, dikke kip
- blikje bier
Kruidenmix:
- Rub voor Chicken
- 1/3 cup bruine suiker
- 3 tbsp chilipoeder
- 1 tbsp paprikapoeder
- 2 tbsp gemalen mosterd zaad
- 1 tsp zout
- 1/2 tsp gemalen zwarte peper
Benodigde accessoires: