skip to Main Content

4 personen

1,5 uur

Niet pittig

Hoofdgerecht

Beer Can Chicken

Who doesn’t love beer and chicken?

Voorbereiding

Begin met het schoonmaken van de kip, spoel met water en dep droog.

Mix vervolgens alle kruiden in een kom.

Neem één eetlepel van het kruidenmengsel en stop dit in de kip.

Met de rest van het mengsel smeer je de buitenkant van de kip in.

Maak het blikje bier open en giet er een kleine hoeveelheid bier uit.

Schuif de kip over het blikje heen, de kip moet nu kunnen blijven staan.

Ga voor een houtskool abonnement:

  • Nooit meer sjouwen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Pakket zelf samenstellen

Ik wil goedkoop houtskool

Dé Japanse BBQ specialist!
Origineel Japanse konro grills. 20+ modellen. Japanse smaakmakers.

Bekijk de Konro Grill 

Bereiding

Gebruik de plate setter zodat de kip niet direct boven het open vuur staat en verwarm de kamado tot ca. 200 graden.

Zet de kip op de grill en laat deze 75 tot 90 minuten staan.

Gebruik BBQ handschoenen en haal de kip voorzichtig van de grill.

Laat deze nog even 5 tot 10 minuten staan voordat je het blikje verwijdert, het blikje is namelijk heet!!

Serveer warm met een lekkere salade en gepofte aardappel voor een heerlijke complete maaltijd en geniet!

Je kunt er ook voor kiezen om een rotisserie te gebruiken. Dan wordt de kip mooi rondom gegaard en krokant gegrild. Nog lekkerder!

Gebruik deze tools en smaakmakers om je gerecht te bereiden of nóg lekkerder te maken!

Andere lekkere BBQ recepten

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • een hele, liefst biologische, dikke kip
  • blikje bier

Kruidenmix:

  • Rub voor Chicken
  • 1/3 cup bruine suiker
  • 3 tbsp chilipoeder
  • 1 tbsp paprikapoeder
  • 2 tbsp gemalen mosterd zaad
  • 1 tsp zout
  • 1/2 tsp gemalen zwarte peper

Zoeken