Sloppy Pulled Pork
Nice ‘n Juicy, omdat we niet van droog vlees houden!
Sloppy Pulled Pork “The Fire Station” style
Sloppy Pulled Pork! Een echte kamado klassieker inmiddels. Helaas proeven we regelmatig andere pulled pork: droog, smakeloos of het “verkeerde” vlees gebruikt. Nou ja, niet echt verkeerd maar er is keuze…
Veel mensen gebruiken de nek van het varken (procureur met een chique woord). Wij vinden dat je de lekkerste Pulled Pork maakt van de zgn. “Boston Butt”. Een “usa cut” van deels nek én deels schouder. De nek is uitgebeend en in de schouder zit het schouderblad (bot met vet) er nog in. Juist dat stuk bot én extra vet geeft een heerlijke, betere smaak aan dit gerecht! Enne, geen onzin met sous vide garen, gewoon van A tot Z op de kamado!
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding Pulled Pork
Rub de Boston Butt royaal in en pak in met vershoudfolie. Leg het vlees in een schaal en laat een nacht in de koelkast intrekken.
Zorg ervoor dat je kamado voorbereid is op indirect grillen (max. 140 C). Leg 2 tot 3 chunks in de kolen en start met roken van Boston Butt tot een kerntemperatuur van 60 graden. Lak nu de Boston Butt af met deze BBQ saus. Vanaf nu lak je, om de 20 – 30 minuten, de Butt in met de BBQ saus.
Wanneer de kerntemperatuur van 74 graden bereikt is, haal je de Boston Butt van de kamado.
Pak nu de Butt in met je butcher paper en doe er 6 tot 8 eetlepels appelsap, whiskey of cola bij. Bind het pakket dicht met je slagerstouw zodat je zeker weet dat het vocht niet uit je pakket wegloopt. Leg de Butt terug op de kamado en laat deze garen tot een kerntemperatuur van 92 graden.
Haal de Butt van je kamado en laat deze heel even afkoelen! Hoe warmer deze is, hoe makkelijker je deze kan “plukken” maar je verbrand snel je vingers want binnenin is ie loeiheet!
Bewaar het “gepullde” vlees in een Dutch Oven (DO). Tip: laat het nooit afkoelen in je DO, door de condens kan je pan snel gaan oxideren.
Bereiding broodje Pulled Pork
Meng BBQ saus met het varkensvlees en warm het rustig op. Goed blijven roeren anders brandt het mogelijk aan.
Tijdens het verwarmen van het vlees voeg je een flinke scheut cola toe aan de DO. Het vlees moet een beetje smeuïg worden: sloppy dus! Blijf proeven om de gewenste, rijke smaak te krijgen.
Rooster het broodje en doe er een portie coleslaw op met daarbovenop een heerlijke hoeveelheid Sloppy Pulled Pork! Klaar. Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten
- 1 Boston Butt (ca. 4kg) of Procureur
- 1 pak/fles appelsap of cola
- Bakje gram coleslaw
- Witte broodjes
- 1 Duketown Smokers rub
- 1 fles Fire ‘n Spice saus
Benodigd:
- Butcherpaper
- Slagerstouw
- Vershoudfolie
- Kwast
- Lekbak
- Bear claws
- Rookhout: appel of kers