Oosterse gegrilde eendenborst sla-wraps
Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Grillfun.
Een heerlijk BBQ fingerfood gerecht!
Wie is er niet gek op BBQ fingerfood? Dit gerecht krijg je waarschijnlijk niet geserveerd op een feestje. Het voordeel is dat je de voorbereiding van de gegrilde eendenborst sla-wraps ruim vooraf kunt maken. Het is even wat snijwerk, maar het ziet er zo kleurrijk en smakelijk uit na al dat snijwerk. Echt de moeite waard.
Snijd alles zoals hieronder staat beschreven en voeg dit allemaal toe in losse kommetjes. Plaats alle kommetjes los op tafel maar zorg dat je voldoende hebt voor iedereen. Bereid de gegrilde eendenborst op de barbecue en snijd de eendenborst in plakken. Leg deze vervolgens op een snijplank of bord en iedereen kan zijn eigen sla-wrap samenstellen. Op deze manier heb je minder werk en ik weet zeker dat iedereen het een geweldig idee vindt.
Wanneer je niet niet zo’n fan bent van eend kun je dit gerecht ook gewoon maken met kippendijen of kipfilet. Mijn advies zou dan wel zijn om de kip even te marineren. Op die manier geef je de kip net even wat meer smaak. Bij de eend heb ik dit niet gedaan omdat het vet al veel smaak geeft.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Voorbereiding van de wraps
Maak de paprika en de rode peper schoon. Snijd de paprika en de peper door de helft en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de paprika, rode peper en de bosui fijn. Maak de wortel schoon en rasp deze, snijd een halve komkommer in dunne reepjes of in blokjes.
Neem de eendenborstfilets en snijd loshangende stukken vet weg. Snijd met een scherp mes het vet kruiselings in maar probeer het vlees niet te raken. Breng de eendenborstfilets op smaak met zout en versgemalen peper.
Voorbereiding van de mie
Breng een pan met licht gezouten water aan de kook. Gezien we buiten barbecueën pak ik altijd een kom en schenk hierin het water. Leg de mie in het hete water en wacht tot de eiermie gaar is.
Spoel de mie een paar keer goed onder de kraan om het overtollige zetmeel te verwijderen. Doe de mie terug in de pan en voeg alle ingrediënten toe zoals de sojasaus, kurkuma, kerriepoeder, gember, knoflook en zwarte peper.
Roer alles goed door elkaar zodat de mie niet aan elkaar gaat plakken.
Bereiding gegrilde eendenborst sla-wrap
Haal de eendenborstfilets ongeveer 1 uur vooraf uit de koeling zodat deze op kamertemperatuur kunnen komen.
Maak ten eerste je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee aanmaakwokkels toe en steek deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten één deflector plaat en de roosters. We gaan namelijk indirect en direct barbecueën. Sluit je kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 200 graden.
Wanneer de temperatuur is bereikt van 200 graden kun je de eendenborst met de vleeszijde naar beneden op het rooster leggen boven het directe gedeelte.
Gril de eendenborstfilets ongeveer 2 minuten en draai deze hierna om met de vetzijde op het rooster. Nu is het opletten, omdat je door het druipende vet vlammen kunt krijgen. Grill de huid krokant maar let op dat deze niet zwart wordt door de eendenborstfilets regelmatig te verplaatsen.
Verplaats hierna de eendenborst naar het indirecte deel tot een kerntemperatuur van 52 graden. Sluit de deksel en controleer de kerntemperatuur regelmatig.
Haal de eendenborstfilets bij de gewenste kerntemperatuur van de barbecue en laat de eendenborstfilets ongeveer 10 minuten rusten onder een schone doek.
Neem een kleine skillet en grill heel even de taugé in een beetje olijfolie.
Snijd de gegrilde eendenborst in dunne plakjes.
Neem de romaine sla en haal de blaadjes eraf. Leg de blaadjes op een bord en voorzie deze van een laagje mie, gegrilde eend, taugé, paprika, rode peper, bosui en geraspte wortel.
Maak het af met een beetje verse koriander (of peterselie) en deze teriyaki saus.
Boodschappenlijstje
Ingrediënten
- 2 eendenborstfilets
- romaine sla
- taugé
- 1 wortel
- 1 komkommer
- 2 bosui
- 1 rode paprika
- 1 rode peper
- verse koriander
- teriyaki saus
- zout en versgemalen peper
Ingrediënten mie
- 100 gram eiermie of glas noedels
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel Tokio High saus
- 1 eetlepel Moo Mami Rub
- versgemalen peper
Tools
- Scherp mes
- Plate setter / Multi Level System
- Kernthermometer
- Skillet