Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Een heerlijk hoofdgerecht voor de feestdagen!
In de lente worden lammetjes geboren! Dus tijd voor lamskoteletjes met het kruid dat er het beste bij past: rozemarijn. Alleen de geur al…heerlijk! Dit is een relatief eenvoudig hoofdgerecht dat je gewoon door week op je kamado kun bereiden want het kost niet veel tijd. Maakt het af met gegrilde zoete aardappels en wat groente!
Leg de lamskoteletjes in een plastic bak of direct in de baking pan als je deze kwijt kunt in de koelkast. Mix de olijfolie, balsamico, knoflook, rozemarijn, honing, mosterd en oregano met wat zout en peper. Verdeel deze marinade daarna over de lamskoteletjes. Draai ze allemaal ook even om zodat de marinade goed verdeeld is over alle zijden.
Dek daarna het geheel af en zet het 1 uur in de koelkast. Steek ondertussen je kamado aan tot medium vuur en grill de lamskoteletjes 4 tot 5 minuten per zijde op je gietijzeren rooster. Let op de dikte van de koteletten i.c.m. de tijd dat je ze op de grill legt. Zorg ervoor dat ze niet “doorslaan”. Das zonde!
Garneer de lamskoteletjes met wat extra rozemarijn en smullen maar!
Verwarm de kamado van laag tot medium vuur terwijl je de wortels, pastinaak, pompoen en zoete aardappel in blokjes snijdt. Houd er rekening mee dat je ze niet te klein maakt, want ze zullen nog wat krimpen tijdens het bakken. Leg alle groenten in de koekenpan of baking pan en voeg de olijfolie samen met het peper en zout toe. Bak het geheel zo’n 25 tot 35 minuten en voeg uiteindelijk wat peterselie toe ter garnering.
Smakelijk!
Ingrediënten:
Ingrediënten voor de groente:
Benodigd: