Lamskoteletjes met rozemarijn
Een heerlijk hoofdgerecht voor de feestdagen!
Lamskoteletjes met rozemarijn
In de lente worden lammetjes geboren! Dus tijd voor lamskoteletjes met het kruid dat er het beste bij past: rozemarijn. Alleen de geur al…heerlijk! Dit is een relatief eenvoudig hoofdgerecht dat je gewoon door week op je kamado kun bereiden want het kost niet veel tijd. Maakt het af met gegrilde zoete aardappels en wat groente!
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding
Leg de lamskoteletjes in een plastic bak of direct in de baking pan als je deze kwijt kunt in de koelkast. Mix de olijfolie, balsamico, knoflook, rozemarijn, honing, mosterd en oregano met wat zout en peper. Verdeel deze marinade daarna over de lamskoteletjes. Draai ze allemaal ook even om zodat de marinade goed verdeeld is over alle zijden.
Dek daarna het geheel af en zet het 1 uur in de koelkast. Steek ondertussen je kamado aan tot medium vuur en grill de lamskoteletjes 4 tot 5 minuten per zijde op je gietijzeren rooster. Let op de dikte van de koteletten i.c.m. de tijd dat je ze op de grill legt. Zorg ervoor dat ze niet “doorslaan”. Das zonde!
Garneer de lamskoteletjes met wat extra rozemarijn en smullen maar!
Groente toevoegen aan de lamskoteletjes met rozemarijn?
Verwarm de kamado van laag tot medium vuur terwijl je de wortels, pastinaak, pompoen en zoete aardappel in blokjes snijdt. Houd er rekening mee dat je ze niet te klein maakt, want ze zullen nog wat krimpen tijdens het bakken. Leg alle groenten in de koekenpan of baking pan en voeg de olijfolie samen met het peper en zout toe. Bak het geheel zo’n 25 tot 35 minuten en voeg uiteindelijk wat peterselie toe ter garnering.
Smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 24 lamskoteletjes
- Een theelepel balsamico azijn
- Een eetlepel olijfolie
- 4 teentjes fijngehakte knoflook
- 2 eetlepels fijngehakte verse rozemarijn
- 2 eetlepels honing
- 4 theelepels Dijon mosterd
- 2 theelepels gedroogde oregano
Ingrediënten voor de groente:
- 500 gram geschilde worteltjes
- 400 gram geschilde pastinaak
- 1 grote geschilde zoete aardappel
- 1 kleine geschilde en ontpitte flespompoen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1,5 theelepel zout
- 0,5 theelepel zwarte peper
- 2 eetlepels peterselie
Benodigd:
- Baking pan
- Gietijzeren rooster
- Gietijzeren koekenpan of extra baking pan (wanneer je groente toevoegt)