skip to Main Content

Courgettekoekjes van de BBQ

Dit kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun en geschikt voor 4 personen.

20 minuten

Mild pittig

Boodschappenlijstje

Ingrediënten

 • 2 courgettes
 • 1 ei
 • 2 stengels bosui
 • 250 gram Parmezaanse kaas
 • 2 teentjes knoflook
 • 75 gram bloem
 • 1 theelepel cayennepeper
 • 1 theelepel zout
 • verse gemalen peper
 • olijfolie
 • crème fraîche

Deel dit recept

If you stop sharing, people stop caring!

Deel al je smakelijke creaties met ons!

Grillfun

Pitmaster Partner: Grillfun

"Hallo, ik ben Michael Neffgen en ben zoals ze het noemen een BBQ-blogger onder de naam Grillfun. Op mijn website kun je inmiddels al meer dan 200 recepten vinden, blogs, reviews en tips en tricks. Het liefste bereid ik complete maaltijden op mijn Kamado Joe Classic 3 of op één van mijn Weber barbecues. Lekker spelen met vuur doe ik op mijn OFYR, daar maak ik heerlijke gerechten op voor vrienden of familie."

Wil je eens een ander, verrassend bijgerecht maken op de barbecue? Maak dan eens deze heerlijke courgettekoekjes! Je kunt het mengsel al een aantal uur van te voren maken en afgedekt bewaren in de koeling. In mijn recept gebruikte ik de grillplaat van Kamado Joe die perfect past in mijn kamado. Je kunt ze natuurlijk ook makkelijk maken in een skillet die je dan op het rooster plaatst. Op het andere deel van het rooster kun je dan makkelijk een lekker stuk vlees bereiden.

Met dit recept kun je ongeveer 8 courgettekoekjes maken. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van hoe groot je ze maakt. Krijg je meer eters dan vier personen kun je de verhouding van het recept aanpassen zodat je voldoende courgettekoekjes hebt.

Voorbereiding

Snijd de kontjes van de courgette en rasp de courgette met een blokrasp zodat je mooie lange slierten krijgt.

Leg de geraspte courgette in een kom en voeg één theelepel zout toe. Laat dit ongeveer 10 minuten staan zodat het vocht uit de courgette kan trekken.

Knijp de courgette uit en schenk al het vocht weg.

Leg de courgette terug in de kom en voeg het ei, de Parmezaanse kaas, de kruiden en de bloem toe. Mix alles goed door elkaar.

Pel de knoflook en pers deze uit boven de kom.

Snijd twee stengels van de bosui in ringen en voeg deze toe aan het mengsel en roer alles goed door elkaar. Nu heb je het beslag voor de courgettekoekjes.

Bereiding courgettekoekjes

Maak ten eerste jouw kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool.  Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten de plancha op het rooster met een skillet. Sluit je kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 220 graden.

Wanneer de BBQ de temperatuur heeft bereikt van 220 graden sluiten we beide schuiven voor 3/4.

Wrijf ten eerste de plancha in met olijfolie en haal met een lepel het mengsel uit de kom. Leg vervolgens het mengsel op de plancha en druk plat tot je kleine pannenkoekjes krijgt.

Grill voor ongeveer 2 minuten, draai dan de courgettekoekjes om en grill nogmaals 2 minuten tot ze mooi verkleurd zijn.

Haal de koekjes van de barbecue en leg ze op een bord. Maak het af met een lepel crème fraîche en ringetjes bosui.

Succes met het maken, groetjes Grillfun!!

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Ook lekker

Close search
Winkelmand
error: Content is beschermd!