Skip to content

6 personen

2,5 tot 3 uur

Mild pittig

Hoofdgerecht

Indonesisch Stoofvlees van Runderlappen

Een geweldig gerecht met runderlappen uit de Dutch Oven is toch wel dit Indonesisch stoofvlees. Lekker lang sudderen tot het vlees helemaal uit elkaar valt. Ik serveerde er rijst bij maar je kunt het natuurlijk ook lekker eten bij de friet. Het is een makkelijk gerecht en je hebt niet veel voorbereiding nodig. Je kunt het recept iets meer pit geven door sambal toe te voegen aan het eind. In het recept wordt wel een rode peper toegevoegd maar dit zorgt voor een niet al te pittig stoofvlees.

In een dutch oven koken is iets wat ik meestal doe in de winter of herfst maar dit Indonesisch stoofvlees kun je natuurlijk ook lekker in de zomer of lente maken gezien het niet echt gebonden is aan een seizoen. Een beetje afhankelijk van hoeveel wordt gegeten door iedereen kun je er makkelijk met 6 personen van eten. Je kunt het na de bereiding zelfs weer invriezen door het in een ziplock zakje te doen als het is afgekoeld. Dan kun je er op een later moment nog eens van genieten.

Voorbereiding

Haal de runderlappen uit de koeling en snijd het vlees in blokken van ongeveer 2 á 3 centimeter.

Pel de uien en de knoflook en snijd de uien in blokjes, snijd de rode peper in ringen en laat de zaadjes zitten.

Snijd vervolgens de vleestomaten in blokjes en de stengels citroengras midden door in de lengte.

Ga voor een abonnement:

  • Nooit meer misgrijpen
  • Goedkoper dan in de winkel
  • Restaurant A+ kwaliteit 
  • Stel zelf een pakket samen

Dé Japanse BBQ specialist:

  • 20+ modellen 
  • Originele accessoires
  • Japanse smaakmakers
  • Verzending naar 25+ landen

Het (h)eerlijkste BBQ vlees?

  • Dat haal je bij The Fire Station! 
  • 20+ delen van het Limousin rund 
  • Worsten en varkensvlees van Home Made

Bereiding Indonesisch Stoofvlees

Maak je kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats de ring waar je normaal de plate setters oplegt in de bovenste positie zodat je een Dutch Oven kunt plaatsen. Heeft jou BBQ deze functie niet, dan kun je de Dutch Oven ook op het rooster plaatsen.

Sluit de deksel en laat de kamado op temperatuur komen van rond de 180 graden.

Smelt een klont boter in de Dutch Oven en wacht tot de boter heet is. Voeg vervolgens het vlees toe en bak de runderblokjes voor een aantal minuten tot het vlees rondom bruin is.

Haal het vlees uit de Dutch Oven en voeg de ui en de rode peper toe aan het vet. Bak de ui en rode peper voor een aantal minuten tot de ui glazig is.

Pers daarna de knoflook teentjes uit boven de uien en rasp de gember. Voeg vervolgens het vlees, de tomaten blokjes en komijn toe en roer alles goed door elkaar.

Als laatste schenk je het water en de ketjap toe en leg je het citroengras erbij na het roeren.

Breng het geheel aan de kook en probeer de temperatuur van de kamado rond de 150 graden te krijgen zodat het geheel niet te hard blijft koken.

Plaats de deksel op de Dutch Oven en sluit de deksel voor 2,5 uur.

Verwijder hierna de deksel van de Dutch Oven en controleer of de dikte van de saus naar wens is.

Mocht de saus te dun zijn naar jouw wens, dan kun je de saus nog even laten inkoken met de deksel van de Dutch Oven open. Nu is het tijd om de saus te proeven en te controleren of hij mooi op smaak is. Voeg eventueel nog een beetje sambal toe voor meer pit en zout en versgemalen peper tot de smaak perfect is.

Garneer het stoofvlees met bosui en serveer er witte rijst bij.

Gebruik deze tools om je gerecht te bereiden!

Boodschappenlijstje

Ingrediënten:

  • 1 kg runderlappen
  • 150 ml ketjap manis
  • 250 ml water
  • 3 grote uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 stengels citroengras
  • 3 grote vleestomaten
  • 2 stengels lente ui
  • Sambal
  • Snufje komijn
  • 1/2 centimeter gember
  • Bakboter
  • Zout en versgemalen peper

Tools

Volg een BBQ workshop bij The Fire Station

Onze workshops staan er bekend om dat we veel verschillende gerechten bereiden. We werken met een maximum van 2 personen per kamado en wat we bereiden delen we met de groep. The Fire Station heeft diverse workshops voor elk niveau.

Workshop boeken

Zoeken

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Meteen aan de slag met je nieuwe OFYR met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

[dynamic_startpakket_ofyr]

Voorwaarden levering en / of montage

Gratis levering en zelf monteren

Kies je voor levering en zelf monteren dan leveren we binnen enkele werkdagen. Dat doen we altijd in overleg met jou. We staan nooit onaangekondigd aan de deur. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je binnen enkele dagen een mail van ons met een voorstel voor een leverdag. Op de dag van levering zetten we het pakket veilig bij je thuis. Je monteert alles zelf, met behulp van de handleiding. De meeste kamado’s zijn binnen 30 tot 45 minuten gemonteerd. 

Gemonteerd geleverd

Wil jij het jezelf makkelijk maken?

Kies voor “gemonteerd geleverd”. Je ontvangt je aankoop volledig gemonteerd bij je thuis. Het voordeel van gemonteerd leveren: je hoeft niets te doen, je hebt geen afval en je kunt meteen aan de slag met je aankoop. Kortom, geen stress en meteen genieten van je nieuwe kamado.

Let op: Gemonteerd leveren duurt langer dan reguliere levering. We werken met een montageplanning en de levertijd gaat in overleg per mail of telefonisch. Houd rekening met minimaal 5 tot 10 werkdagen levertijd.

Voor gemonteerd leveren betaal je € 75,00 in het geval van een kamado. Voor een complete buitenkeuken / kamado tafel is het tarief € 150,00. 

Voorwaarden 

  • SOLO modellen worden niet in zelfbouw of extern aangekochte meubels geplaatst.
  • Planning montage + levering gaat op basis van route en montageplanning.
  • Er wordt altijd persoonlijk contact met je opgenomen voor de levering.

Meteen aan de slag met je nieuwe kamado met een startpakket van Kamado Express!

De inhoud van het startpakket

Kamado Koins los

Wij waarderen dat je bij ons terugkomt en belonen de vaste klant!

Kamado Koins, spaar voor korting!

Kamado Koins is het gratis loyaliteitsprogramma van Kamado Express. Maak tijdens je aankoop een account aan en je ontvangt automatisch Kamado Koins. Super makkelijk! Gespaarde punten kun je inleveren tegen korting op je volgende aankoop.

Ben je tevreden en kom je regelmatig terug?

We waarderen dat je trouw bent aan ons en daar belonen je graag voor. Als vaste klant koop je dus altijd met korting! Het loont dus om een account aan te maken, want je ontvangt steeds weer Kamado Koins! 

Lees alles over Kamado Koins

Actievoorwaarden Vakantiegeld Weken 2024

  • Tot 15% korting op geselecteerde kamado’s, OFYR en konro grills. 
  • De korting is al verrekend in de prijs.


Korting op geselecteerde accessoires en smaakmakers

  • Hierop krijg je 15% korting met kortingscode: VAKANTIE24, de kortingscode wordt automatisch toegepast in de winkelwagen!


Tijdens de actie:

  • ontvang je geen Kamado Koins.
  • kun je geen Kamado Koins inleveren.
  • ontvang je geen startpakket.
  • wordt je korting berekend over de bruto adviesverkoopprijs.
Bekijk alle Vakantiegeld Weken deals
Black Weeks
15% TOT 30% KORTING OP ALLES
Actie loopt t/m 3 december
Black Weeks
15% TOT 30% BLACK WEEKS KORTING OP ALLES
de actie loopt t/m 3 december
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
Actie loopt tot 25 januari 12.00 uur
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast
Blue Week
15% KORTING OP ALLES
kortingscode BLUE24 wordt automatisch toegepast