Hamburger met harissa, gegrilde groenten, feta en hummus
Wat een goede combinatie is deze burger zeg! Zin in een wat gezondere hamburger, zonder BBQ saus, spek en kaas? Check dan snel dit recept!
Voorbereiding voor de Hamburger:
Snijd de venkel in dunne plakken en meng ze samen met de groene asperges, 2 eetlepels olijfolie, peper en zout.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding van de Hamburger:
Steek de kamado aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 200 graden.
Grill de venkel en de groene asperges voor ongeveer 10 minuten. Als ze lekker gegrild en gaar zijn mogen ze van de kamado af.
Meng de harissa met 1 eetlepel olijfolie en smeer hiermee de Griekse pitabroodjes in.
Grill de dichte Griekse pitabroodjes om en om op je BBQ totdat er lekkere grillstrepen op komen en ze gaar zijn.
Grill nu de hamburgers op je hete rooster van je BBQ om en om ongeveer 8 – 10 minuten gaar. Houd je deksel dicht, zodat er geen vlammen ontstaan.
Kruimel en verdeel de feta en de zathar specerijen over de hamburgers en laat ze nog even 3 minuten liggen op de BBQ met de deksel dicht.
Snijd ondertussen de Griekse pitabroodjes open en verdeel de hummus en de gegrilde groenten over het broodje. Leg hierop de hamburger en strooi er wat vers gesneden munt overheen.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 4 burgers
- 1 venkelknol
- 300 gram groene asperges
- 4 Griekse pitabroodjes
- 1 eetlepel harissa
- 100 gram Griekse feta
- 2 theelepels Terre Exotique Zathar specerijen
- 100 gram hummus
- 15 gram verse munt
- Olijfolie