Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Het recept voor deze heerlijke burger is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun.
Zoals velen, eten wij graag in het weekend als snack een bak nacho’s met gesmolten kaas, lente ui, jalapeño pepers en chilisaus. Nu heb ik dit gecombineerd met een burger: de nacho burger!
De nacho burger is een eenvoudige burger om te maken gezien je niet veel nodig hebt tijdens de bereiding. Het meeste werk is om de OFYR aan te maken en de bakplaat heet te laten worden. Deze nacho burger is echter ook ideaal om te maken als een aantal vrienden komen eten. Lekker met een biertje of een ander drankje buiten genieten bij het vuur. Voor mij is dat een ideale combinatie tijdens de bereiding van eten op de OFYR.
Wanneer je geen zin hebt om zelf een nacho burger te maken van gehakt en te kruiden kun je natuurlijk ook een burger patty kopen. Er zijn tegenwoordig zoveel soorten burger pattie’s te koop. Dit maakt de voorbereiding natuurlijk een stuk korter en er zijn diverse soorten, zoals beef burgers.
Pak een kom en voeg hierin het gehakt samen met alle kruiden en één ei.
Meng alles goed door elkaar en voeg beetje bij beetje het paneermeel toe tot je het gehakt mooi kunt kneden. Het gehakt mag niet uit elkaar vallen. Neem een vorm in de grote van het broodje en maak burgers van ongeveer 200 gram per stuk.
Leg de burgers op een schaal en dek af met vershoudfolie en plaats minimaal een half uur in de koeling.
Pel de uien en snijd deze door de helft en vervolgens in ringen, snijd de tomaten in plakken, snijd de bosui in ringen en rasp de cheddar kaas.
Maak de OFYR aan en wacht tot de vuurring heet genoeg is om op te grillen.
Schenk olijfolie op de bakplaat en start met het bakken van de uien. Schep de uien regelmatig om tot ze mooi verkleurd zijn. Wanneer de uien beginnen te verkleuren kun je de burgers erop leggen.
Draai de burgers regelmatig tot een kerntemperatuur is bereikt van rond de 60 ℃. Ze garen nog door bij een volgende stap tot rond de 70 ℃. Omdat je half om half gehakt gebruikt is well-done het beste. Wanneer je een burger hebt die alleen uit rundvlees bestaat kunt je hem garen tot rond de 56 ℃. Deze mag namelijk nog een beetje rood zijn van binnen.
Snijd in de tussentijd de broodjes open, besprenkel ze met olijfolie en bak ze even op de bakplaat tot de broodjes mooi verkleurd zijn aan de binnenzijde.
Smeer het onderste broodje in met chilisaus en voeg sla, tomaten en jalapeño pepers toe en zet weg tot de burgers klaar zijn.
Voorzie nu de bovenzijde van de burgers met een laag uien, nacho’s en cheddar kaas. Om de kaas goed te laten smelten plaats ik altijd een kom over de burgers zodat de hitte ervoor zorgt dat de kaas gaat smelten.
Haal de kom van de burgers als de kaas gesmolten is en strooi de gesneden bosui over de kaas. Doordat de kaas gesmolten is blijft de bosui plakken.
Leg de burgers op de broodjes, schenk er nog een beetje chilisaus over en plaats de bovenzijde van het broodje op de burger.
Tip: Een lekkere toevoeging is om guacamole te maken en deze toe te voegen op de burger.
Ingrediënten
Tools: