Geglaceerde beenham met honing
Met dit voorgerecht ben je zeker van een onvergetelijke kerst!
Geglaceerde beenham met honing
Heb je het gevoel dat je in de winter je kamado in de schuur moet zetten? Helemaal niet waar! Er zijn ontzettend lekkere gerechten van de barbecue met een echte winterse smaak. De feestdagen zijn het ideale moment om dit uit te proberen, omdat je dan vaak lang dineert met familie en vrienden. Om je wat inspiratie te geven, deze receptenreeks voor de feestdagen. Deze week een geglaceerde beenham met een honing marinade.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Voorbereiding
Dep de ham droog voordat je begint met marineren.
De marinade bestaat uit de Duketown Smokers All Purpose Rub, de olijfolie en eventueel wat extra zout of suiker. Heb je de rub niet in huis? Gebruik dan olijfolie, zwarte peper, paprikapoeder, zout, cayenne, mosterdpoeder en suiker.
Smeer de marinade over de ham en pak deze daarna in met folie. Je kunt dit al de avond van te voren doen. Doe je dit de dag zelf, zorg er dan voor dat je de ham zeker een aantal uur in de koelkast kunt zetten.
Verwarm je kamado barbecue tot medium hitte (150-180 graden) en zorg ervoor dat je voorbereid bent op indirect grillen. Voeg eventueel wat rookhout toe om je gerecht extra smaak te geven.
Bereiding
Leg de beenham uitgepakt in een baking pan of op de grill met een lekbak eronder. Sluit het deksel en laat de beenham garen tot een kerntemperatuur van 65-70 graden. Hier heb je waarschijnlijk wel een aantal uurtjes voor nodig.
Tussentijds smeren we de beenham een aantal keer in met de mosterdhoning dressing. Gebruik hiervoor de 4 eetlepels honing, 4 eetlepels mosterd en het ananassap.
Meng de overige eetlepels honing en mosterd met de mayonaise om een sausje te maken terwijl je de geglaceerde beenham een kwartiertje af laat koelen onder aluminiumfolie. Dien de beenham op met een sausje en je hebt een prachtig voorgerecht!
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- Ongeveer 1.5 kg beenham
- 8 eetlepels ananassap
- 8 eetlepels honing
- 8 eetlepels mosterd (zowel scherp als grof)
- 8 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels olijfolie
- Duketown Smokers All Purpose Rub
Benodigdheden:
- Plate setter/deflector
- Rookhout
- Baking pan of druippan onder grill
- Kernthermometer
- Kamado