Courgettekoekjes van de BBQ
Dit kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Grillfun
Heerlijk bijgerecht
Wil je eens een ander, verrassend bijgerecht maken op de barbecue? Maak dan eens deze heerlijke courgettekoekjes! Je kunt het mengsel al een aantal uur van te voren maken en afgedekt bewaren in de koeling. In mijn recept gebruikte ik de grillplaat van Kamado Joe die perfect past in mijn kamado. Je kunt ze natuurlijk ook makkelijk maken in een skillet die je dan op het rooster plaatst. Op het andere deel van het rooster kun je dan makkelijk een lekker stuk vlees bereiden.
Met dit recept kun je ongeveer 8 courgettekoekjes maken. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk van hoe groot je ze maakt. Krijg je meer eters dan vier personen kun je de verhouding van het recept aanpassen zodat je voldoende courgettekoekjes hebt.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Voorbereiding
Snijd de kontjes van de courgette en rasp de courgette met een blokrasp zodat je mooie lange slierten krijgt.
Leg de geraspte courgette in een kom en voeg één theelepel zout toe. Laat dit ongeveer 10 minuten staan zodat het vocht uit de courgette kan trekken.
Knijp de courgette uit en schenk al het vocht weg.
Leg de courgette terug in de kom en voeg het ei, de Parmezaanse kaas, de kruiden en de bloem toe. Mix alles goed door elkaar.
Pel de knoflook en pers deze uit boven de kom.
Snijd twee stengels van de bosui in ringen en voeg deze toe aan het mengsel en roer alles goed door elkaar. Nu heb je het beslag voor de courgettekoekjes.
Bereiding courgettekoekjes
Maak ten eerste jouw kamado aan door de kolenmand geheel te vullen met houtskool. Voeg vervolgens twee wokkels toe en maak deze aan. Zet alle schuiven geheel open en plaats na ongeveer vijf minuten de plancha op het rooster met een skillet. Sluit je kamado en regel de temperatuur naar ongeveer 220 graden.
Wanneer de BBQ de temperatuur heeft bereikt van 220 graden sluiten we beide schuiven voor 3/4.
Wrijf ten eerste de plancha in met olijfolie en haal met een lepel het mengsel uit de kom. Leg vervolgens het mengsel op de plancha en druk plat tot je kleine pannenkoekjes krijgt.
Grill voor ongeveer 2 minuten, draai dan de courgettekoekjes om en grill nogmaals 2 minuten tot ze mooi verkleurd zijn.
Haal de koekjes van de barbecue en leg ze op een bord. Maak het af met een lepel crème fraîche en ringetjes bosui.
Boodschappenlijstje
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 1 ei
- 2 stengels bosui
- 250 gram Parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- 75 gram bloem
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel zout
- verse gemalen peper
- olijfolie
- crème fraîche
Tools
- Skillet
- Plancha