Cannelloni alla Marco BBQ
Een Italiaanse ovenschotel waar je mij echt ’s nachts mijn bed voor uit kan halen. En deze keer laat ik zien hoe je hem kan bereiden op jouw kamado. Simpel en zo smaakvol.
Voorbereiding voor de cannelloni alla Marco BBQ:
Steek je kamado aan en zorg voor een directe hitte van zo’n 200 graden. Verwarm direct je grootste skillet mee die je hebt. Het liefst moet die iets van 32 cm of groter zijn.
Snijd ondertussen de uien en knoflook fijn.
Doe een scheutje olijfolie in de skillet en bak de uien en knoflook glazig. Voeg daarna het gehakt toe en bak dit even flink aan. Voeg vervolgens ook de Italiaanse kruiden, knoflookpoeder, uienpoeder en de fijngesneden rode peper toe.
Voeg 25 milliliter melk, 40 gram bloem, en 10 gram boter toe en roer dit goed door het gehaktmengsel heen zodat er een saus ontstaat. Voeg peper en zout toe naar smaak.
Vul met behulp van een spuitzak 1 voor 1 de cannelloni met het gehaktmengsel.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding van de cannelloni alla Marco BBQ:
We gaan nu verder met een indirecte indeling van je kamado, dus bouw hem even om. Zorg dat de temperatuur zakt of stijgt naar 200 graden.
Was je skillet schoon, deze gaan we opnieuw gebruiken voor de cannelloni.
Giet de fles tomatensaus in de skillet en breng de saus op smaak met de Italiaanse kruiden, wat knoflookpoeder, uienpoeder, peper en zout. Leg hierop de gevulde cannelloni.
Smelt in een ander pannetje 40 gram boter en voeg 40 gram bloem toe. Bak dit even totdat het begint te kleuren. Hierna voeg je 400 milliliter melk langzaam bij de bloem en laat je het roerend dikker worden. Voeg nu peper en zout toe.
Giet deze witte saus over het gehakt tomaten mengsel heen en als laatste top je hem af met de geraspte Parmezaanse kaas.
Zet de skillet voor 30 – 40 minuten op de kamado terug totdat de kaas goudgeel is en de cannelloni gaar is.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 1 kilo half om half gehakt
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 80 gram bloem
- 1 liter pak volle melk
- 1 rode peper
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 pak cannelloni
- 1 fles tomatensaus
- 150 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 50 gram roomboter
- Olijfolie
Tools:
- 1 grote skillet
- Spuitzak
- ConvEGGtor / Plate setter