Gegrilde ananas met toffee saus en witte chocolademousse
BBQ dessert by Chef Lars
Begin met de ananas
Schil 1 verse ananas en snijd deze in repen.
Om het suikerwater te maken, breng je 250 ml water, 250 g suiker en 1 steranijs aan de kook en laat het daarna afkoelen tot 50 graden.
Giet het suikerwater samen met de ananas in de baking pan en zet deze op een lage temperatuur op je kamado.
Grill de ananas daarna op het rooster voor een lekkere BBQ smaak.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Dan gaan we door naar de toffeesaus:
Breng de slagroom, volle melk, boter en suiker aan de kook op laag vuur en laat karamelliseren. Gebruik hiervoor een sauspannetje en houd hem warm op laag vuur op je kamado.
Tot slot, de witte chocolademousse:
Klop 3/4 van de slagroom op tot yoghurt dikte.
Verwarm dan 1/4 van de slagroom tot 60 graden en laat 250 g witte chocolade oplossen.
Spatel dit mengsel door de opgeklopte slagroom en laat daarna rusten in een spuitzak of bak in de koelkast.
Combineer de ananas, toffeesaus en slagroom en geniet!
Boodschappenlijstje
Ananas:
- 1 ananas
- 250 gram suiker
- 250 ml water
- 1 steranijs
Toffeesaus:
- 250 gram slagroom
- 250 gram volle melk
- 250 gram boter
- 500 gram suiker
Witte chocolade mousse:
- 500 gram ongezoete slagroom
- 250 gram witte chocolade
Tools:
- Baking pan
- Sauspannetje