Stoofperen van de kamado
Stoofperen is zo’n typisch Hollands gerechtje dat ons met veel plezier doet denken aan oma. Een gerecht dat al zolang een favoriet is onder kinderen en volwassenen MOET toch gewoon ook eens op de kamado klaar gemaakt worden?
Voorbereiding van de Stoofpeertjes
Schil de peertjes van boven tot onder met een dunschiller. Laat het klokhuisje en het takje gewoon aan het peertje zitten.
Zet de peertjes rechtop in je Dutch Oven.
Giet rode wijn in de Dutch Oven en voeg hier de suiker, het kaneelstokje, kruidnagel en de steranijs aan toe.
Steek nu de kamado aan en zorg voor een directe hitte van 120 – 150 graden.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding van de stoofpeertjes
Zet de Dutch Oven met de deksel erop op het rooster en wacht tot het kookt.
Laat dit nu voor ongeveer 2 tot 2,5 uur staan. Draai de peertjes na ongeveer een uur nog wel een keertje.
Haal de peertjes van de kamado, laat ze buiten afkoelen en zet ze daarna in de koelkast tot je ze wil gaan eten.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 2 kilo kleine stoofpeertjes (Gieser Wildeman)
- 1 fles rode wijn
- 75 gram basterdsuiker
- 1 kaneelstokje
- 5 kruidnagels
- 2 steranijs
Tools:
- Dutch Oven
- Dunschiller