Philly Cheese Steak
Dit heerlijke kamado recept is geschreven door Pitmaster Partner Marco (MarcoBBQ).
Voorbereiding
Meng de mayonaise, mosterd en de honing met elkaar.
Snijd het brood open en smeer de binnenkant in met het mengsel van mayonaise, mosterd en honing.
Snijd de witte ui in ringen van ongeveer 1 centimeter. Je hebt er 4 nodig. We hebben alleen de buitenste 2 ringen nodig.
Wikkel het ontbijtspek om de ringen en smeer ze in met de BBQ rub.
Smeer de bavette in met olijfolie en rub deze met de BBQ rub (gebruik een klein beetje).
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding van de Philly Cheese Steak:
Steek je kamado aan en verwarm deze tot 200 °C direct.
Leg de paprika en de rode ui op de kolen en laat deze zwart worden.
Stop de paprika in een plastic zak, zodat de schil loslaat.
Schil en snijd de paprika en de rode ui in grove stukken en snijd de jalapeño in grove stukken. Bak de paprika, ui en jalapeño in een skillet op de BBQ.
Voeg als laatste een beetje BBQ saus toe.
Bouw de helft van je BBQ om tot indirect en gaar hierop je uienringen.
Bak op de andere zijde de Bavette totdat die een kerntemperatuur heeft van 42 graden (niet te ver), haal hem van de BBQ af en leg hem onder aluminiumfolie.
Grill het brioche brood kort boven de kolen.
Snijd de bavette in mooie dunne plakken.
Leg de broden in een ovenschaal en beleg het met de groenten en de bavette.
Strooi hierover een flinke hoeveelheid kaas en leg de uienringen erop.
Zorg dat je BBQ indirect is ingericht met een temperatuur van +/- 200 °C.
Zet de ovenschaal in de BBQ voor ongeveer 5 à 10 minuten totdat de kaas is gesmolten.
Schenk wat BBQ saus over de Philly Cheese Steak en strooi wat gesneden bosui erover.
Boodschappenlijstje
Ingrediënten:
- 800 gram bavette
- brioche brood
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel mosterd
- 1 eetlepel honing
- BBQ rub (Beef & Steak Grate Goods of NOSKOS The Beef)
- 1 groene paprika
- 1,5 jalapeño peper
- 1 rode ui
- 2 witte uien
- 1 bosui
- 4 plakken ontbijtspek
- geraspte kaas
- BBQ saus (The Fire Station Fire ‘n Spice of Blues Hog Original BBQ Sauce)
Tools: