Burnt Ends van Buikspek
‘Een heerlijk snoepje van de BBQ’ worden ze ook wel genoemd, gemaakt van een stuk buikspek die langzaam gegaard is tot grote plakkerige dobbelstenen. Lekker voor een snack op de zondagmiddag of op jouw party!
Voorbereiding
Snijd de buikspek in blokjes van ongeveer 5 x 5 centimeter.
Smeer de blokjes in met mosterd en strooi vervolgens royaal de BBQ rub over de blokjes buikspek. Zorg dat alles helemaal bedekt is.
Laat de BBQ rub een aantal uurtjes intrekken in het vlees, het liefst de hele dag.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding burnt ends van buikspek
Steek de kamado aan en zorg dat die indirect op 130 graden brand.
Leg het blokje rookhout tussen de kolen.
Leg de blokjes buikspek op het rooster van de kamado en sluit de deksel. Laat dit ongeveer 2,5 uur roken op 130 graden.
Haal na 2,5 uur de blokjes van de BBQ en leg ze in een aluminium bak.
Snijd de boter in stukjes en leg deze tussen de blokjes buikspek. Strooi de bruine suiker over het vlees en verdeel de honing erover. Dek dit vervolgens af met aluminiumfolie.
Zet het bakje terug op de BBQ en laat dit staan voor ongeveer 1,5 uur op 130 graden indirect.
Na 1,5 uur haal je de blokjes buikspek van de BBQ af.
Verwarm nu in een bakje de BBQ saus met nog wat honing en doop de blokjes buikspek voorzichtig in de saus. Zorg dat de saus goed verdeeld is over de blokjes.
Leg de blokjes buikspek weer terug in een schone schaal en zet deze schaal nu onafgedekt voor ongeveer 15 – 30 minuten weer terug op indirect 130 graden. Wel de deksel van je BBQ dicht doen.
Als de BBQ saus mooi is gekarameliseerd is jouw snoepje van de BBQ klaar.
Eet smakelijk!
Boodschappenlijstje
Tools:
- ConvEGGtor / Plate setter
- Aluminium bakje met dekseltje
- Blokje rookhout