Apfelstrudel
Guten Appetit! Een dessert voor op de kamado! Geschreven door Guest Griller: Erik Manders a.k.a. Erik de Brute Bosjesman.
Voorbereiding
Wel de rozijnen in de Amaretto en haal het bladerdeeg 10 min. voor bereiding uit de koelkast. Daarna schil je de appels en snijd er dunne plakjes van. Besprenkel de appel met citroensap (dan verkleuren ze niet!).
Doe een flinke klont boter in een skillet en bak daar het paneermeel in. Het paneermeel mag iets bruin kleuren. Let op dat het niet te hard gaat en blijf voortdurend roeren.
Bereid tussendoor je kamado voor. Zorg voor een indirecte opstelling en breng hem naar op 220 °C.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding
Rol nu het bladerdeeg af op bakpapier en bestrooi het deeg met het beboterde paneermeel. Verdeel de appels over het middelste deel van het deeg. Strooi er de rozijnen, speculaaskruiden en kristalsuiker overheen en schenk er eventueel een scheutje Amaretto siroop overheen.
Rol het deeg op, maak gebruik van het bakpapier, dat rolt handiger! Leg nu de apfelstrudel op het bakpapier en bestrijk hem met het los geklopte ei en prik er met een satéprikker wat gaatjes in. Bestrooi het met kristalsuiker en bak vervolgens de Apfelstrudel 30 tot 40 minuten in het midden van de kamado goudbruin.
Bestrooi de Apfelstrudel uit de kamado voor het serveren met wat poedersuiker en amandelschaafsel.
Guten Appetit!
P.S. heerlijk met een bolletje kaneelijs!
Boodschappenlijstje
Ingrediënten
- 1 rol bladerdeeg (bijv. van Tante Fanny)
- +/- 400 gr. goudrenetten of andere zoete harde appels
- Sap van een halve citroen
- Scheut Amaretto
- 100 gr. paneermeel
- 100 gr. donkerbruine basterdsuiker
- 50 gr. rozijnen
- 2 tl koek en speculaaskruiden (of: 1 snufje kaneel, 1 snufje kruidnagel, 1 snufje nootmuskaat)
- 1 ei, losgeklopt
- 1 tl kristalsuiker
- Amandelschaafsel
- evt. Amaretto siroop
- evt. kaneelijs
Benodigd:
- Skillet van 30 cm