Stoofpotje uit de Dutch Oven
Dit kamado BBQ recept is geschreven door Guest Griller Johan Kwakernaat.
Voorbereiding
Steek de houtskool in de kamado aan en zorg voor een directe temperatuur van ongeveer 120 ℃. Laat de Dutch Oven gelijk mee verwarmen.
Meng het vlees met de bloem, peper en zout.
Snijd de wortel in blokjes, plet en snipper de knoflook en snijd de ui in ringen.
Ga voor een abonnement:
- Nooit meer misgrijpen
- Goedkoper dan in de winkel
- Restaurant A+ kwaliteit
- Stel zelf een pakket samen
Dé Japanse BBQ specialist:
- 20+ modellen
- Originele accessoires
- Japanse smaakmakers
- Verzending naar 25+ landen
Het (h)eerlijkste BBQ vlees?
- Dat haal je bij The Fire Station!
- 20+ delen van het Limousin rund
- Worsten en varkensvlees van Home Made
Bereiding
Doe de olie en boter in de Dutch Oven en laat de boter bruin worden. Voeg het vlees toe en bak dit even aan, zodat het mooi bruin is. Als het vlees mooi aangezet is, haal je het uit de Dutch Oven.
Nu mogen de ui, wortel en knoflook samen met de laurierblaadjes, jeneverbes en tijm in de Dutch Oven. Laat dit even bakken en voeg na ongeveer 5 minuten het vlees toe. Nu mag ook het bier en de groentebouillon erbij. Zorg ervoor dat alles onder staat en voeg eventueel nog wat bouillon toe indien nodig.
Nu komt het moeilijkste van allemaal: wachten.. Ik laat een stoofpotje meestal een uurtje of 4 trekken. Ondertussen controleer ik wel of er nog genoeg vocht in de Dutch Oven blijft.
Controleer vlak voordat de pan van de barbecue gaat of het vocht goed ingekookt is. Mocht het nog te dun naar je zin zijn, kan je altijd wat maïzena toevoegen om een wat dikkere saus te krijgen.
Boodschappenlijstje
Ingrediënten
- 500 gram wild zwijn stoofvlees
- 1 wortel
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 100 gram spekblokjes
- 2 laurierblaadjes
- 1 el jeneverbes
- 1 el tijm
- Flesje of blikje herfstbier
- 150 a 200 ml Groentebouillon
- 2 el bloem
- zout en peper
- 1 el olie
Tools: