Fuego & Sabor
Chips & Chunks uit Spanje
In de Middellandse Zee regio worden al eeuwenlang lokale houtsoorten gebruikt in de keuken. En wat een verschil dat maakt! Zoet en nootachtig amandel- en walnoothout, krachtig en intens olijfhout, licht en fris sinaasappel- en citroenhout, aards steeneikenhout. Het assortiment van Fuego & Sabor is zeer breed. Voor elk ingrediënt hebben we het juiste, bijpassende stukje rookhout van Fuego & Sabor!
Toont alle 17 resultaten
Alles smaakt alles beter met rookhout van Fuego & Sabor!
Fuego betekent Vuur en Sabor betekent Smaak! En dat is niet voor niets. Heb je je ooit afgevraagd waarom gerookt en gegrild eten zo ongelooflijk lekker kan zijn? Gegrild eten is het oudste gerecht ter wereld, een recept met 2 miljoen jaar menselijke geschiedenis. Het spreekt al onze zintuigen aan: zicht, geluid, geur, tast en smaak, en prikkelt onze verbeelding. Een sissend stuk van je favoriete gerecht boven open vuur, met diepe grillstrepen, de geur van houtrook, romige aardappelen, sappige worstjes, knapperig kippetje, malse groenten, het flikkerende licht van smeulende kooltjes – en ineens komen de herinneringen terug: een feestje op het strand, een knusse avond bij een open haard of een vreugdevuur op de langste dag van het jaar met je vrienden.
In rookhout vind je alle smaakprofielen.
Zout, zoet, zuur, pittig en tegenwoordig ook umami vormen de belangrijkste smaakprofielen voor een geweldig smakende BBQ. Bij een goede BBQ draait alles om balans tussen deze vijf elementen. Sommige smaken komen rechtstreeks uit het gerecht, andere voeg je toe met sauzen, kruidenmengsels, specerijen en pekel, en weer andere brengen de bijgerechten met zich mee. Een gebalanceerde compositie maakt een ware chef-kok. Maar grillen heeft nog een zesde element: houtrook (van Fuego & Sabor uiteraard). De rook van het hout voegt een heel eigen geur toe aan een gerecht. En niet elk rookhout is hetzelfde, absoluut niet. Net zoals bloemen en kruiden, heeft elk rookhout zijn eigen unieke parfum.
Rookhout van Fuego & Sabor
We hebben allemaal herinneringen aan smaken. Zoet en nootachtig amandel– en walnoothout, krachtig en intens olijfhout, licht en fris sinaasappel- en citroenhout, aards steeneikenhout. Wanneer deze houtsoorten worden gebruikt om te grillen of te roken, voegen ze precies datgene toe wat Mediterrane gerechten zo bijzonder maakt: in Valencia wordt paella traditioneel bereid boven een open vuur van sinaasappel– en citroenhout; in Málaga sissen sardines op spiesjes naast gloeiende wortels van olijfbomen; steeneikels geven de aardse smaak aan de fijnste Spaanse gedroogde hammen, en steeneikhout en houtskool worden gebruikt in de beste barbecue-restaurants van Madrid; pizzaovens worden traditioneel verwarmd met een mix van lokale houtsoorten, waaronder olijf-, walnoot- en amandelhout.
Fuego & Sabor tilt je grillkunsten naar een hoger niveau
Met Fuego & Sabor Mediterranean Smoking Wood Chips breng je jouw BBQ naar en next level! Geniet van de smaak van de Middellandse Zee, haal herinneringen op aan je mooiste vakanties en breng je kookkunsten naar een hoger niveau. Je bevindt je in goed gezelschap van Spaanse topchefs.