Ga voor een houtskool abonnement:
- Nooit meer sjouwen
- Goedkoper dan in de winkel
- Pakket zelf samenstellen
Europa’s grootste Japanse BBQ specialist!
- Meer dan 20 konro grill modellen
- Verzending naar 30 landen
- Accessoires & smaakmakers
Het is even een werkje, maar deze ontbeende kip gevuld met ras el hanout gehakt is echt genieten voor je gasten. Je haalt uit deze kip gemakkelijk 4 porties. Je kan de kip aan tafel aansijden voor het extra WOW effect. Serveer de kip met de heerlijke spruiten en rösti. Eet smakelijk
Maak de vulling voor de kip door het gehakt te mengen met de ras el hanout, knoflookpoeder, sambal, ei en de paneermeel. Zorg voor een stevige grote gehaktbal.
Als jouw kip nog niet is ontbeend, dan kan je dat zelf gemakkelijk doen. Zoek even op YouTube voor een duidelijk filmpje hierover.
Leg de kip met het vel naar beneden en plaats de gehaktbal in het midden van de kip.
Vouw nu de kip zo dicht dat de hele huid om het gehakt heen zit, zorg ervoor dat je geen openingen meer hebt. Bind de kip op met keukentouw en wrijf hem in met de Duketown Smokers All Purpose Rub.
Steek de kamado aan en zorg voor een indirecte hitte van ongeveer 150 graden.
Als de BBQ op temperatuur is leg je een rookblokje tussen de kolen en sluit de deksel, als er witte rook uit de BBQ komt mag de kip op het rooster.
Als de kerntemperatuur van het gehakt 68 graden is en de kip 74 graden mag de kip van de BBQ.
Laat de kip nog even 10 minuten rusten. Vervolgens kan je het touw doorknippen en de kip snijden.
Serveer de gevulde kip met de spuitjes en rösti.
Kook de spruitjes kort in weinig water ongeveer 5 – 10 minuten.
Verhit een wok met olijfolie en bak hierin de spruitjes aan. Breng op smaak met peper en zout en blus het af met de balsamicoazijn. Zet het vuur direct uit en serveer ze met de gevulde kip.
Schil de aardappelen en rasp ze grof. Meng de aardappelen rasp met een losgeklopt ei.
Verhit wat boter in een koekenpan en bak hierin de aardappel. Breng dit op smaak met de paprikapoeder.
Eet smakelijk!
Ingrediënten kip:
Spruiten:
Rösti:
Benodigdheden: